‘Action Kashkarikas’ İstanbul’da

Gıda israfını azaltmayı ve önlemeyi hedefleyen ‘Action Kashkarikas’ girişimi 22-24 Mart tarihlerinde İstanbul etkinliklerini gerçekleştirecek.

Toplum
16 Mart 2017 Perşembe

Okan Üniversitesi, Avrasya Aşçılar Derneği ve Sahan Restaurant işbirliğiyle düzenlenecek etkinliklerde amaç gıda israfının etik, sosyal, ekonomik ve ekolojik yönlerine dikkat çekerek farkındalık yaratmak, doğru ve yaratıcı uygulamaları paylaşarak tüketiciyi bilinçlendirmek ve oluşumu eğitimsel bir platforma taşıyarak genç nesillere bilgi aktarmak.

Projeye ismini veren Türk-Sefarad mutfağının amblem yemeği kabak kabuğu ‘kashkarikas’ başta olmak üzere meyve, sebze kabukları, kalan yemekler, düşük maliyetli yerel malzemelerle yapılabilecek lezzetli, sağlıklı dünya mutfaklarından örneklerin öğretileceği workshoplar 22 Mart Çarşamba günü Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsünde, 23 Mart Perşembe günü Okan Üniversitesi Hasanpaşa kampüsünde, 24 Mart Cuma günü İstanbul Gastronomi Merkezi Eyüp’te gerçekleştirilecek. Etkinlik 24 Mart Cuma akşamı Sahan Restaurant Ataşehir’de yapılacak gala yemeği ile sonlanacak.

Oluşumun kurucusu, eğitmen-şef Sibel Cuniman Pinto ‘Action Kashkarikas’ Uluslararası Sosyal Sorumluluk Projesinin 2017 etkinliklerinden elde edilen gelirin, açlık ve yoksullukla mücadele eden dünya çocuklarını destekleyen Action Against Hunger yardım kuruluşuna aktarılacağını belirtiyor ve çağrıda bulunuyor: “Dünyada üretilen tüm gıdanın üçte biri (yılda yaklaşık 1,3 milyar ton) israf edilirken ve 800 milyon insan her gece yatağa aç girerken yapılacak çok şey var demektir. İsrafı önlemek ve açlıkla savaşmaya katkı sağlamak isteyen herkesi workshoplarımıza ve gala gecemize bekliyoruz. Gelin, bir el de siz verin, çorbada hepimizin tuzu bulunsun!”