Neye ihtiyacımız var?

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
27 Eylül 2017 Çarşamba

Bir eylülden ötekine sanki uçup gitti günler. Ve yeni bir seneye daha girdik. Hepimize Şana Tova! Ve şimdiden Hatima Tova!

Hepimizin yakından takip ettiği İrma ve Maria kasırgaları maalesef çok fazla insana zarar verdi. Bizden kilometrelerce uzaklarda olsa bile bu haberleri duymak bile beni üzdü ve düşündürdü. Şehirler yok oldu, hayatlar yok oldu. Maalesef bu olaylar bizlerin doğanın karşısında aslında ne kadar güçsüz ve çaresiz canlılar olduğumuzu hatırlattı.

Gündelik hayatımızın içinde elbet o an için geçerli sebeplerle kavga, endişe, telaş gibi kendi yarattığımız sorunlarla mücadele ettiğimizi fark ettim. Hepsi de kendi içinde epey önemli sebepleri olan mücadeleler aslında bunlar. Ta ki böyle bir büyük felaket olup gündelik konuları önemsiz kılana kadar.

Gerek doğa ile mücadele olsun, gerek işte mücadele, gerek evde, gerek sosyal ortamlarda, gerek ülkeler arası, gerek devletlere karşı, hiç fark etmez hepsine karşı sağlam durabilmemiz ve hayatımıza devam edebilmemiz için neye ihtiyacımız var acaba sorusunu sormama sebep oldu bu son olaylar.

Hayatta kalmak için neye ihtiyacımız var?

Bir ağaç kadar köklü ama en sert rüzgârlarda kırmayacak kadar esnek nasıl olabiliriz? Var olabilmek ve kendimizi tanımlayabilmek yani köklü bir hayat için değerlere, sıfatlara, doğrulara ve yanlışlara ihtiyacımız var. Ama aynı zamanda acil durumlarda, gerekli zamanlarda esneyebilme kapasitesine, iç görüye, hatamızı kabul edebilme erdemliğine de ihtiyacımız var. Paylaşmak için insanlara ve huzur içinde yaşamak için güvenmeye, inançlı kalmaya ama gerektiğinde sınırlarımızı koruyabilmeye ihtiyacımız var. En önemlisi ise beslenebilmek için koşulsuz sevgi ile yaşamaya!

Sevgi ile kalın, sevgiyi paylaşın.

 

Yeni seneye yeni çıkan bir kitap serisi ile başlayalım 

ALFABE BULUTU: Yazarı Alp Gökalp tarafından yazılan, başkarakterleri harfleri ve noktalama işaretlerini içeren, 7 yaş üstü çocuklara hitap eden harika üç seriden oluşan, dördüncü kitabı yolda olan bir baskı.  İlk iki kitapta insanın kendisini sevmesinin, bütün kusurlarıyla barışabilmesinin ne kadar değerli olduğunu, sahip olduğumuz değerlerin, her güzel şey gibi, limitli olduğunu ve aksini düşünerek hafife alınmaması gerektiğini hatırlatıyor. Üçüncü kitap ‘Virgül Nerdesin?’de ise bu dünyanın sadece insanlar değil, tüm canlılar için aynı eşitlikte yaşanılabilir olduğunu savunuyor ve ‘Hayvanat bahçesi’ kavramının, hayvanları kafeslere mahkûm etmenin iyi insan konseptiyle nasıl çakıştığını göstermeye çalışıyor.

Biraz da tiyatrolara bakalım

KÜLKEDİSİ SİNDİRELLA: 30 Eylül’de Akatlar Kültür Merkezinde, saat 13.00’te.

HEİDİ: 1 Ekim’de, Akatlar Kültür Merkezinde, saat 13.00’te.

Şimdi de aktivite zamanı

YARATICI OKUMA ATÖLYESİ: Yapı Kredi Kültür Sanat’ta.

Her şeyin kendince bir başlangıcı vardır ve bu başlangıçlar herkesi yeni yeni yerlere götürür. Örneğin masallar “Bir varmış bir yokmuş”la başlar. Civciv başlangıçta bir yumurtadır, kelebek ise bir tırtıl. Bazı şeylerin nasıl başladığını ise göremeyiz, örneğin bir bitkinin hayatı toprağın altında başlar. Bir şeylerin sona erişini görmek kolaydır, ama başlangıçlar daha zor fark edilir. “Nasıl Başlar?” çocukları başlangıçların heyecanıyla tanıştıracak.

Çiğdem Odabaşı yönetimindeki yaratıcı drama ile okuma atölyesine 5-6 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetli. Atölye 20 çocuk ile sınırlıdır.

BASF KİDS’ LAB: İstanbul Modern’de.

BASF’nin çocuklara kimyayı ve bilimi daha yakından tanıtmayı amaçladığı 8-12 yaş arası çocukların özel eğitmenler eşliğinde, zararsız maddelerle interaktif ve eğlenceli deneyler yapmasına imkân tanıyan Kids’ Lab, İstanbul Modern’de etkinliklerine devam ediyor.  Her ayın 4 günü, özel eğitmenlerle gerçekleştirilen Kids’ Lab’in deneyinde çocuklar C vitamininin en çok hangi besinlerde olduğunu araştırıyor. Programa 8-12 yaş grubundan çocuklar ücretsiz olarak katılabiliyor. 

Rezervasyon ve detaylı bilgi için: 0212 334 73 27, Deney tarihleri:12, 13, 14, 15 Ekim, Deney saatleri: 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 ve 15.00

DA VİNCİ LEARNİNG KEŞİF TRENİ: 1 Ekim Pazar günü 12.00 – 20.00 saatleri arasında 6-12 yaş arası minik ziyaretçilerini ücretsiz ağırlamaya devam edecek. Tüm çocuklara fırsat eşitliği yaratılması gerektiği felsefesi ile hareket eden Marmara Forum Çocuk Kulübü, renkli ve öğretici etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Her ay milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul’un alışveriş ve eğlence merkezi Marmara Forum, toplumsal sorumluluk bilinciyle çocukların eğitimine katkı sağlayacak vizyoner projelere imza atıyor.

Marmara Forum Alışveriş Merkezi; 1 Ekim, saat 12.00 - 0212 414 94 94.

Sinema çocukların vazgeçilmezi, annelerin cankurtaran programı!

LEGO NİNJAGO FİLMİ: 29 Eylül’de sinemalarda! Lego ve Play Station dünyasının en meşhur kahramanları şimdi beyaz perdede çocuklarla…

MY LITTLE PONY FİLMi: 6 Ekim’de sinemalarda!