Tel Aviv tarifleri Hollanda’da en iyi yemek kitabı ödülü kazandı

Hollanda’nın ‘The Golden Cookbook Award - Altın Yemek Kitabı Ödülleri’ adlı ulusal yarışmasında birincilik ödülü bu yıl Tel Aviv’den bir yemek kitabının oldu.

Kültür
21 Kasım 2018 Çarşamba

Hollanda Yahudi’si gazeteci yazar Jigal Krant, ‘Tel Aviv’den Hikâyeler ve Tarifler’ ismini verdiği kitabıyla 64 yarışmacının içinden sıyrılarak beş finalistten biri oldu. 16 Kasım Cuma günü beş üyeden oluşan jürinin başkanı Janny van der Heijden, Krant’ın kitabının ‘öğrettiği, mutlu ettiği ve eğlendirdiği’ni belirterek birinci ilan etti. Yemek kitabının aynı zamanda bir gezi kitabı olarak ele alınabileceği belirtildi. 

Krant kitabında Tel Aviv’in muhafazakâr bir bölgede yenilikçi bir şehir olarak ortaya çıktığını, dünya mutfaklarının bir potada eritildiği, dini kuralların yer yer ihmal edilebildiği özgür bir mutfak olarak göze çarptığını belirtiyor.    

Yemek kitabındaki tariflerin çoğu Tel Aviv kafelerinde rastlanabilecek şakşuka, tahinli közlenmiş patlıcan, farklı humus yemekleri ve muhallebi (malabi) tarifleri yer alıyor.

Hollanda ve Belçika’da Felemenk dilini teşvik eden CPNB kuruluşu 2015’ten beri bu yarışmayı düzenliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün