Sefarad Yemekleri Çalıştayı

500,Yıl Vakfı Müzesinde

Toplum
25 Eylül 2019 Çarşamba

Sefarad ve Yahudi Yemekleri Çalıştayı, 18 Eylül günü 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde Edirne Belediyesinden Aydemir Ay, Sefarad yemekleri üzerine çalışmalar yapan yemek kültür yazarı ve eleştirmeni  Aylin Tan, Dina’nın Mutfağı adlı kitap ve filmin yazarı Deniz Alphan, Sefarad yemek kitabı yazarı Sima Ovadya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Edirne’nin köklü ailelerinin de geniş katılımıyla yapılan çalıştayın moderatörlüğünü ise Gilda Kohen üstlendi.

Çalıştayda geçmişten günümüze Sefarad ve Yahudi yemekleri ile Sefarad mutfağında en çok kullanılan tariflerin yanı sıra, bu kültürün gelenek ve görenekleri hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. Etkinlikte ayrıca Aydemir Ay’ın ‘Edirne Sefarad Yemekleri’ üzerine hazırladığı kitabı da katılımcılar tarafından yeniden yorumlandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün