UÖMO etkinlikleri

Anne & Baba Okulu ve diğerleri...

Toplum
17 Aralık 2014 Çarşamba

Anne & Baba Okulu beşinci kez başladı

5. UÖMO Anne & Baba Okulu 4 Aralık Perşembe günü başladı. Bu yıl yine 0-3 yaş aralığında çocukları olan ebeveynlere özel düzenlenen seminerler, alanında uzman konuklarla gerçekleştiriliyor.

Beş hafta sürecek ve her perşembe yapılacak programın konu ve konukları şöyle:

Aktüel Eğitim / Uygulamalı İlkyardım çalışması, Uzm. Psk. Dr. Alper Şahin’den ‘Bebeklikten yetişkinliğe, baba olma serüveni’, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Zabçı’dan ‘Özgüvenli çocuk yetiştirmenin sı(nı)rları’ ve Prof. Dr. Yankı Yazgan’dan ‘Modern zamanlarda anne-babalık’.

Ergenlik Dönemi ve Ergen Aileler’ semineri

9 Aralık günü Ulus Özel Musevi Okulları Albert Levi Amfisi’nde ergenlik dönemi ile ilgili anne ve babalara yönelik bir seminer düzenlendi

Konuşmacı Uzm. Psik. Danış. Meltem Canver Kozanoğlu 10-11 yaşlarında başlayan ön ergenlik döneminde yaşanan belirsizlikler ve kafa karışıklığından bahsederek konuyu ele aldı. Çok keyifli geçen, velilerin de katılımıyla ve paylaşımlarıyla renklenen seminerde özet olarak şu noktalara değinildi: “Bu yaşlarda çocuk yavaş yavaş ailesinden koparak, birey olma yolunda çaba göstermeye başlar. Bir yandan büyümek ve kopmak isterken, bir yandan da aileden kopmaya tam olarak hazır değildir. Hassas ve kırılgandır, kabuk değiştiren bir ıstakoz gibidir. 6-10 yaşlarında bastırılmış olan cinsel dürtüler bu yaşlarda ön plana çıkmaktadır. Duygularını çok yoğun yaşar. Bazen öfkeli, duygusal ve çoğu zaman sıkıntılıdır. Anne babalar ise bu değişimlerle ve kopuşla nasıl baş edecekleri konusunda zorlanabilirler. Bazen çocuklarının yaşadığı bu dönem, kendi ergenliklerinde yaşadıkları çatışmaları gün yüzüne çıkartabilir. Evde birlikte yaşadıkları kişi artık, çok iyi tanıdıkları, ihtiyaçlarını ve beğenilerini tahmin edebilecekleri ‘küçük çocukları’ değildir artık. Dolayısıyla anne babalar da bu yeni duruma adapte olmak durumundalar.”

‘Otizm Farkındalığı’ üzerine sohbet

UÖMO’nun sosyal sorumluluk kapsamında destek verdiği Tohum Otizm Vakfı ile birlikte yürüttükleri çalışmalar devam ediyor

16 Kasım’da İstanbul Maratonu’nda otizmli çocuklar için koşan UÖML öğrencileri, geçtiğimiz hafta Tohum Otizm Vakfı’ndan Uzm. Psk. Sandra Pasensya Duenyas’ı okullarına davet ederek ‘Otizm Farkındalığı’ üzerine sohbet etme fırsatı buldular. Sosyal sorumluluk bilincini kazanmaları için öğrencilerini teşvik eden ve her öğrencinin bir proje yürüttüğü UÖML’de Mert Kuzir ve Reysi Bahar, öğretmenleri Asım Erhanezer ile birlikte otizm farkındalık projesini geliştirdiler. Uzman psikolog tarafından gerçekleştirilen sunumda otizm kavramı, eğitsel beceri alanları, otizm eğitim yöntemleri ve farkındalık çalışmaları ile ilgili bilgi paylaşımının yanı sıra, öğrencilerle yapılan otizm bilgi yarışması ile söyleşi renklendirilerek, öğrencilere keyifli bir öğrenme ortamı sunuldu.