Erimeyen dondurma icat edildi

İskoçya’da bilim adamları keşfettikleri doğal bir protein sayesinde dondurmanın sıcakta çabuk erimesine engel olmayı başardı.

Teknoloji
3 Eylül 2015 Perşembe

Edinburg ve Dundee Üniversitelerinin ortak yürüttüğü araştırmada doğal olarak ortaya çıkartılan  protein, dondurma içindeki  hava, yağ ve suyu birbirine bağlayarak tüm çocukların favori yiyeceğinin daha uzun donmuş kalmasını sağlıyor.

Bilim adamları söz konusu proteinin dondurmanın tadında hiçbir değişiklik yapmadığını da özellikle belirtiyorlar.  

Akademisyenlerin  BsIA adını verdikleri ve zararsız bir bakteri olarak geliştirdikleri proteinin bir faydası da dondurmanın daha az doymuş yağ bileşenleri içermesini sağlaması.  Dolayısı ile söz konusu protein ile üretilen dondurma sağlık açısından da faydalı.