“ABD topraklarında Suudi çölünden ve Rusya’dan daha çok petrol var”

Enerji kaynakları konusunda geleceğe dönük araştırmalar yapan Rystad Energy firmasının hazırladığı rapora göre, ABD topraklarında hiç dokunulmamış kaynaklar dahil, 264 milyar varil petrol var.

Dünya
9 Ağustos 2016 Salı

Söz konusu araştırmadan çıkan rakam şu anki kuyular, yeni açılanlar ve potansiyel kuyuların toplamından oluşuyor.

Amerika’nın petrol zenginliğinin yarıdan fazlası ‘Konvansiyonel olmayan havzalar’dan oluşuyor. Petrol mühendisliğinde söz konusu kavram geçmişte çıkartılması zor kaynaklar için kullanılıyordu. Ancak son yıllarda geliştirilen özel teknolojiler sayesinde bir zamanlar ulaşılmaz veya verimsiz olarak belirlenen kuyulardan artık petrol çıkartılabiliyor. 

Rystad, yeni geliştirilen tekniklerin petrol ekonomisinde bir devrim olduğunu, teknolojinin tüm enerji piyasasının ekonomisini yeniden tanımladığını belirtti.

Dolayısı ile bu durum ABD’yi petrol kaynakları açısından dünyanın en zengin ülkesi yapıyor.

 

Rystad Energy firması CEO’su Jarand Rystad, şöyle konuştu: “10 yıl evvel kimse dünyanın  böyle bir duruma geleceğini hayal bile edemezdi. Bu bir devrim.”