29 Temmuz’da Los Angeles Tifereth Israel Seferad Sinagogunda Türkiye Yahudi kültürünün tanıtıldığı bir Şabat yemeği düzenlendi.
Jimena (Jews Indigenous to the Middle East and North Africa- Ortadoğu ve Kuzey Afrika kökenli Yahudiler) adındaki kuruluş ve Tifereth Israel Sefarad Sinagogunun ortak bir çalışmasıyla, geleneksel Şabat duasından sonra Türk Yahudi kültürünün tanıtıldığı ve Türk yemeklerinin sunulduğu bir etkinlik yapıldı. Şef Metin Samrano’nun özenle hazırladığı geniş menüde yaprak dolma, enginar, bamya, pancar, piyaz, kuzu tandır, bademli pilav ve irmik helvası ikramlardan yalnızca bazılarıydı. Geçen haftalarda İran, Irak ve Fas ülkelerindeki Yahudi kültürünü tema seçen Tifereth İsrael Sinagogunda Türkiye gecesine 75 kişi katıldı. Misafir konuk Odin Özdil henüz beş yaşındayken İzmir’den ailesi ile ABD’ye göç etmiş ve sinema yönetmen ve yazarlığı yapıyor. Özdil’in Türkiye’de ailesinin yaşamından örneklerle beraber, Yahudi kültürünü, tarihini, yaşam biçimini ve Seferad yemeklerini konu alan konuşması oldukça beğeni topladı. Özdil toplulukla İzmir ve Çeşme anılarını paylaştı ve bunun yanı sıra ailesinin halen Ladino konuştuğunu da belirtti.