“Sina’da militanlarla olan savaş uzun sürecek”

Mısır Devlet Başkanı Sisi, IŞİD’e karşı yürütülen savaşa rağmen bölgedeki durumların daha iyiye gittiğini söyledi.

Dünya
16 Ekim 2016 Pazar

Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el-Sisi, cumartesi günü yaptığı açıklamada, ülkesinin Sina bölgesinde IŞİD’e karşı olan savaşının uzun süreceğini, ama bu geniş ve kurak bölgedeki durumların gelişmekte olduğunu belirtti.

Sisi’nin 3 devlet gazetesiyle yaptığı görüşmede, ülkenin İsrail ve Hamas yönetimindeki Gazze sınırlarında yer alan stratejik bölgesinde, militanlarla devlet güçlerinin birbirleriyle olan savaşlarında daha çok geliştiklerini kabul etti.

Sina’daki bir ordu kontrol noktasına saldıran IŞİD militanları, 12 askeri öldürüp altısını da yaraladı. Olaydan bir gün sonra Sisi “Sina’daki durumlar daha iyiye gidiyor ve gayretlerimiz devam ediyor çünkü bu savaş uzun olacak... Teröristler yavaş yavaş gelişiyorlar ve biz de operasyonlarımızı geliştiriyoruz” dedi.

Süveyş Kanalının 80 kilometre doğusunda yer alan kontrol noktasına yapılan saldırıyı IŞİD üstlendi; IŞİD 20 ‘dönek’ öldürdüğünü ve tüm silahlarını aldığını iddia etti. Mısır ordusu 15 militanın öldürüldüğünü söylerken IŞİD ise savaşçıların ‘güvenli döndüklerini’ söyledi.

Son yıllarda gazetecilerin Kuzey Sina bölgesine hemen hemen hiçbir geçişleri yok.

Sisi, açıklamasında “Gelecek senelerde ordu ekonomideki rolünden çekilecek” dedi ve “Emin olun ki silahlı kuvvetler Mısır’ı korumak için yeterli ve yeteneklidir” şeklinde ekledi.