Tel Aviv’de bisiklet günü

Cuma günü erken saatlerden itibaren Tel Aviv’de çevre yolları oto trafiğine kapatılarak bisikletlere açıldı.

Dünya
21 Ekim 2016 Cuma

Bu sene 8. düzenlenecek Tel Aviv bisiklet turu dolayısı ile cuma günü bazı yollar saat sabah 4’ten öğlen 1’e kadar motorlu taşıt trafiğine kapatılacak.

Büyük Şehirde Bisiklete Binmek adlı festivalde saatte 8 ile 60 km hız limiti olan dört farklı yarış düzenlenecek. Şehrin ünlü meydanı Kikar Ha Rabin’de festival dolayısı ile çeşitli spor aktiviteleri düzenlenirken, bisikletlilerin yolları üzerinde tamir bakım merkezleri de kuruldu.  

Festival dolayısı ile basına bir açıklama yapan Tel Aviv-Yafo Valisi Ron Huldai, bisikletin hem spor olarak hem de çevreyi korumak açısından önemine değindi. 

Huldai şöyle konuştu: “Biz işe bisiklet ile gitmeyi birkaç yıl evvel  desteklemeye başladığımızda çok az kişi insanların arabalarından vazgeçebileceğini düşündü, ama şimdi görüyoruz ki yüzlerce takım elbiseli, şık giyimli erkek kadın bisikletle işe gidiyor.”   

Tel Aviv coğrafi konumu olarak Akdeniz kıyısında düz, eğimsiz yolları ile bisiklet için ideal bir konuma sahip. Kışların ılıman geçtiği şehirde tek problem yazın en sıcak ayları Temmuz ve Ağustos. Yılın kalan aylarında iklim açısından pedal çevirmek için büyük bir engel yok.