Lieberman’dan Filistin gazetesine: “Gazze ile bir sonraki savaş son savaş olacak”

Keskin dili ile bilinen İsrail Savunma Bakanı’nın en büyük Filistin gazetesi El Kuds’a demeç vermesi, sosyal medyada Filistin tarafından tepki ile karşılandı.

Dünya
24 Ekim 2016 Pazartesi

Bazı kullanıcılar İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ın en önemli Filistin gazetesi ile söyleşi yapmasının bir utanç olduğunu iddia etti. Tepkilerde Liebeman için “savaşın, şiddetin ve ‘işgal’in  bakanı” şeklinde ifadeler yer aldı. 

Yedioth Aharonot gazetesine göre, söz konusu söyleşi gazetede Lieberman’ın ofisinde, masasında gazetenin bir nüshası ile çekilmiş bir resim ile yer alacak.   

Söyleşiye tepki veren Filistinlilerin, özellikle Hamas ve radikal görüşlü oldukları dikkat çekiyor.  Twitter ile gönderilen Arapça mesajlarda söz konusu gazete, İsrail ile ilişkileri normalleştirme girişimi ile suçlandı. Filistinli kullanıcılar düşman olarak niteledikleri İsrail ile  savaşın aynı zamanda ideolojik, kültürel olduğunu  iddia etti  ve “normalleşmeye hayır” şeklinde paylaşımlar yaptı.   

Lieberman söz konusu söyleşide gazeteye iki devletli çözüm için görüşlerini anlattı. Bir soru üzerine Lieberman,  Hamas ile İsrail arasında bir savaş daha çıkmak üzere olduğunu ve bunun da son savaş olacağını belirtti.