Uzakdoğu felsefesinden çok beğendiğim bir öğretiyi sizinle paylaşmak istiyorum. “İnsanın bir şeyi yapma tarzı herşeyi yapma tarzı ile aynıdır.” Bunu düşününce şöyle bir anlam çıkardım: Ne yaptığının önemi yok, nasıl yaptığın seni tanımlar. Bir kerelik, sadece bu konuda böyle davrandım diye bahane bulmak pek inandırıcı gelmiyor artık bana. Sanırım bunu çocuklarıma öğretebilmek isterim. Siz nedersiniz?
Çocuklarımıza neleri sözel olarak öğretmeye çalışıyoruz ve nelere rol model oluyoruz? Sizce hangi öğreti biçimini içselleştirirler? Peki, biz bu konuda sorumluluk alıyor muyuz? Olmalarını arzuladığımız insanlar gibi davranıyor muyuz?
Koçluk eğitimlerimde öğrendiğim en temel yöntem soru sormaktı. İşte size bir kaç soru; haydi düşünme sırası sizde...
Sevgi ile kalın, sevgiyi paylaşın.
ZAMANE ÇOCUKLARI BAHARI BEKLİYOR
TİYATRODAN SEÇMELER
FANTASTİK HİKÂYELER MAKİNESİ: 23 Nisan saat 15.00’te İş Sanat Kültür Merkezinde.
SHREK KARLAR ÜLKESİNDE: 25 Mart’ta Profilo Kültür Merkezinde
GÖSTERİLER
SERMET ERKİN İLLUZYON GÖSTERİSİ: 26 Mart’ta 13.00 veya 15.00 seansları mevcut. Barış Março Kültür Merkezinde.
BİRAZ DA KİTAP OKUYALIM
Balina’nın Mavi Şarkısı, bisikletiyle ne yapacağını bilmeyen bir balina ile onu neşelendirmeye çalışan penguenin hikâyesini anlatırken; Madeline Finn ile Kütüphane Köpeği ise yeni bir şey öğrenirken sabırlı olmaktan ve denemekten vazgeçmemeye dair bir hikâye anlatıyor.
Yerçekimine başkaldıran diken gibi kıpkırmızı saçları, domuzu andıran burnu, kepçe kulakları ve mavi benekli koca suratıyla Sams'ı nerede görseniz tanırsınız. Yoksa siz daha onunla tanışmadınız mı?
Sams serisinin tüm kitapları:
1. Sams ile Bir Hafta,
2. Sams’ın Dönüşü,
3. Yeni Dilek Noktaları,
4. Martin ile Sams,
5. Sams Tehlikede,
6. Alvin Amca ve Sams,
7. Şanslı Sams.