Tel Aviv Üniversitesi arkeoloji ekibi, İkinci Tapınak dönemindeki Kudüs halkının yeme alışkanlıklarını göz önüne serdi: Kudüslülerin mutfağı bol bol koyun ve keçi, biraz tavuk, biraz dana etinden oluşmaktaydı. Domuz, tahmin edildiği gibi, mutfak kültüründe yer almıyordu.
Davut’un Şehri Ulusal Parkına ait alanda analiz edilen, 5 binin üzerinde hayvan kemiği, keçi ve koyuna kıyasla tavuk ve dananın bölge halkının ikinci seçeneği olduğunu ve tahmin edildiği gibi güvercin ve domuz tüketimine rastlanmadığı ortaya kondu. Arkeoloji ekibinden Dr. Sapir-Hen, üç yıllık kazı çalışmasının ardından birçok yemek artığına rastladıklarını ve bu artıkların toplumun elitlerinden ziyade, doldurma bir çöp sahası bulguları olduklarından dolayı, halka ait artıkları temsil ettiğini belirtti.
Akademisyen, demir paraların ve arkeolojik bulguların, doğaları gereği o dönemki yaşam tarzı hakkında tahmin edilenden çok daha az bilgi verdiğini, fakat kemiklerin bu konuda çok daha bilgilendirici olduğunu ekledi. Sapir-Hen bulgularda, halkın elitlere kıyasla daha yaşlı hayvanlarla beslendiğini ve yu-muşak kısımlarının kendilerine kalmadığını kemik bulgularından anladıklarını belirtti. Hayvanların daha besleyici kısımlarına ait kemik bulgularının elitlerin yaşadığı bölgede daha fazla bulunduğunu ekledi.