Rum Cemaat Vakıfları Destekleme Derneği (RUMVADER) ile Boyacıköy Surp Yerits Mangans Ermeni Kilisesi Vakfı, Avrupa Birliği hibe destekli projesi kapsamında bir eğitim kampı düzenliyor. Heybeliada’daki kamp, 24-27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.
Eğitim programının genel amacı; Müslüman olmayan azınlık toplumları ve vakıfları arasında hedeflenen yoğun işbirliği için ihtiyaç duyulan insan kaynağının, sivil toplum ve katılım, yaygın eğitim ve AB projeleri konusundaki kapasitelerini artırmak. Bu eğitim programına katılacak olan çoğaltıcılar; “Geçmişte oluşan mesafeleri aşmak, birlikte ortak bir gelecek inşa etmek” başlıklı AB projesinin yerel uygulamalarında aktif rol üstlenecek ve azınlık vakıflarının gelecekteki çalışmalarına yön verecek stratejik bir vizyon oluşturacak.
Konuyla ilgili olarak RUMVADER Vakfından yapılan açıklama şöyle:
“RUMVADER olarak Türkiye’nin ortak tarihiyle bugünü arasında oluşan mesafeleri aşmak için yeni bir proje geliştirdik. Avrupa Birliği destekli projemizin mottosu ‘Geçmişte oluşan mesafeleri aşmak, birlikte ortak bir gelecek inşa etmek’ olarak belirlendi.
(http://www.rumvader.org/Page/123/yeni_ab_programi.html)
Hedefimiz üniversite çağındaki genç nesillerin Türkiye’nin kültürel çeşitliliğine gösterdikleri duyarlılığı pekiştirmek. Yanlış anlamaları ve nefret söylemini bertaraf ederek, Müslüman olmayan azınlık toplumlarının tarihi, kültürü ve bugünkü ilişkileri açısından korkuyu ve bilgisizliği azaltarak, kültürlerarası diyalogu güçlendirerek, insan haklarını, siyasi çoğulculuğu ve demokratik katılımlarını sağlamlaştırarak, azınlık üyelerinin Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve siyasi hayatına katılımını çoğaltmaya katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”
Eğitim programına katılacak olan bireyler bir başvuru ve seçim sürecinden geçeceklerdir. Programa cinsiyet dengesi sağlanmış bir şekilde toplamda 16 katılımcı seçilecek. Katılım kriterleri ise, 18-30 yaş arasında olmak, TC vatandaşı olmak, azınlık mensubu olmak ve sivil toplum ile sosyal sorumluluk çalışmalarına duyarlı olmak olarak belirlendi. Eğitim kampı sonunda katılım belgesi verilecek.
Eğitime katılmak için başvurular [email protected] adresine CV göndererek yapılabilir. CV´lerde hangi azınlık toplumuna bağlı olduğunuzu ve daha önce sivil toplum çalışmalarında bulunup bulunmadığınızı belirtmeniz gerekiyor.