Daire Sanat, Cihangir’deki yeni mekânında BİR BATIK ADA VE YÜZEYDE KALMA TAKTİKLERİ başlıklı sergiyi 18 Kasım’a kadar ağırlamaya devam ediyor. Küratörlüğünü Sibel Horada’nın gerçekleştirdiği ve kendi davetiyle bir araya gelen sanatçıların yapıtlarından oluşan sergi, 11. yüzyılda birbiri ardına meydana gelen depremler sonucu sular altında kaldığına inanılan bir adayı ziyaret ediyor. Vordonissi adıyla anılan bu kayalık, söylenceye göre, doğu ve batı kiliseleri arasında günümüze dek devam eden bir yarılmaya yol açan meşhur İstanbul Patriği Photius’un sürgün yıllarını geçirdiği manastırın kalıntılarını barındırıyor. Sanatçılar; ‘suların iyice yükseldiği ve depremlerin olduğu bir dönemde, bu batık ada bir metafor olarak belirip yüzeyde kalma taktiklerini gözden geçirmemiz için vesile olabilir mi?’ sorusunun rehberliğinde yapıtlarını sergiliyorlar.
Sanatçılar: Hera Büyüktaşçıyan, Işıl Eğrikavuk, Balca Ergener, Nazlı Gürlek, Sibel Horada, Evrim Kavcar, Didem Özbek, Yasemin Özcan, İz Öztat, Ülgen Semerci, Julie Upmeyer, ve Dilek Winchester
Dansın çoşkusunu ACOSTA DANZA ile yaşayın!
Balenin süperstarı, Kübalı Carlos Acosta, parlak kariyerinin ardından kurduğu Acosta Danza dans topluluğuyla İş Sanat sahnesine 6 ve 7 Kasım’da konuk oluyor. Havana merkezli Acosta Danza, hem bale hem de modern dans alanında eğitim almış seçkin dansçılardan oluşuyor. Topluluğun yönetmenliğini ise, Küba Ulusal Bale Okulu’nda eğitim aldıktan sonra 1998’de İngiliz Kraliyet Balesi’ne katılan ve 2003-2016 yılları arasında bu topluluğun konuk baş dansçısı olarak görev alan Carlos Acosta üstleniyor.