Ne yesek?

Şubat ayına yaklaşırken okullarda tatile giriyor! Çocuklar evde zaman geçirirken onlara ne pişirsem diye düşünüyor olabilirsiniz. Öğünlerinizi planlarken önce pişireceğiniz sebzeye karar verin. Daha sonra da bu sebzeye hangi protein yakışır diye düşünmeye başlayın. Çocuklarınızın sağlıklı büyümelerini ve gelişmelerini destekleyebilmeleri için her öğünde yulaf, bulgur, kinoa, karabuğday gibi tahıl ürünlerini de tüketmesi gerekiyor, unutmayın! Örneğin, ıspanak, levrek ve kinoa hem sizler hem de çocuğunuz için dengeli bir öğün olabilir. Peki, yemekten sonra tatlı vakti geldiğinde Şubat ayı tarifimizi çocuklarınız için hazırlamaya ne dersiniz?

Çocuk-Aile
24 Ocak 2018 Çarşamba

Raysa Büyükbahar

Klinik ve Sporcu Beslenme Uzmanı

 

İşte Şubat ayının tarifi

PANCAR BROWNİE

Hazırlanışı: 15 dk

Pişirme Süresi: 25 dk

Porsiyon Adedi: 16

SEBZELER

Brüksel Lahanası

Ispanak

Pazı

Balkabağı

Pırasa

Havuç

Pancar

MEYVELER

Portakal

Greyfurt

Armut

Elma

Muz

Ayva

 

Kestane

 

Malzemeler:

• 2 büyük boy pancar, doğranmış

• 170 g saf damla çikolata

• 60 ml hindistancevizi yağı

• 60 ml doğal bal

• 2 organik yumurta

• 2 çay kaşığı vanilya

• 80 ml saf kakao

• 3 çorba kaşığı hindistancevizi unu

• ½ çay kaşığı kabartma tozu

• ¼ çay kaşığı deniz tuzu

• 60 ml saf damla çikolata

Hazırlanışı:

• Düşük ısıda 110 gram saf damla çikolata ile hindistancevizi yağını eritin. Daha sonra balı ekleyip karıştırın. Ocağın altını kapatıp 10 dakika soğumasını bekleyin.

• Fırınınızı 170 dereceye alın.

• Doğranmış pancarınıza 1 çorba kaşığı su ekleyerek püre kıvamına gelene kadar robottan geçirin.

• Saf kakaoyu, hindistancevizi yağını, kabartma tozunu ve tuzu küçük bir kapta karıştırın.

• Büyük bir kabın içinde yumurtaları ve vanilyayı karıştırın. Daha sonra, soğumuş olan çikolata karışımınızı içine ekleyerek karıştırmaya devam edin.  Hemen ardından, pancarını içine ekleyin.

• Karışımı karıştırdıktan sonra içerisine katı kakao karışımını ekleyin. Karışımı homojen kıvama gelene kadar harmanlayın.

• Son olarak geriye kalan 60 gram saf damla çikolatayı karışıma ekleyin.

• Karışımı yağlı kâğıdın üzerine döküp 20 – 25 dakika boyunca fırında pişirin.

• Piştikten sonra 20 dakika soğuması için bekletip brownienizi 16 kareye bölün.