Diyabet hastaları ve rejim yapanlar için suni tatlandırıcılar ile yapılmış çikolata yeni bir şey değil, ancak bir İsrail şirketi bunu gerçek şeker kullanarak yapmayı başardı.
A1C Foods Ltd tarafından geliştirilen çikolata ve dondurma, kan şekeri seviyesine bir etkide bulunmuyor ve diğer diyabetik ürünler gibi suni tatlandırıcılar yerine tamamen doğal olan geleneksel un ve şeker içeriyor.
Firmanın patent için başvurduğu yöntemle karbonhidrat seviyesi ve glisemik indeksi son derece düşük pizzalar, farklı gıdalar üretmek mümkün. Firmanın gizli tuttuğu formül gıdaların glisemik indeksini düşürme prensibine dayanıyor.
A1C Foods Ltd bir vergi muhasebecisi olan İsrailli Ran Hirsh ve Endokrinolog Dr. Mariela Gland tarafından kuruldu. Hirsh şeker bağımlısı olan kızını bir gün Dr. Gland’a götürmüş ve doktor, hayatından tüm karbonhidratları çıkarmasını istemiş. Ardından Hirsh’in şaşkın bakışları arasında kıza bir çikolata ikram etmiş.
Dr. Gland çikolatayı kendi mutfağında geliştirdiğini ve ürünü seri olarak üretmek istediğini belirtince, Hirsh hemen kendisine ortak olmayı teklif etmiş.
2016 yılında Ramat Gan’da kurulan şirket bugün gıdaların glisemik indeksini düşürmek üzerine çalışıyor.
Hirsh gizli formülü üstü kapalı olarak şöyle açıklıyor: “Biz, örneğin çikolatadaki bazı maddeleri izole ederek onları insan kanında şeker seviyesini yükseltmeyecek bir şekilde yeniden yapılandırıyoruz. Bunu bir ilaç gibi düşünebilirsiniz.”
Calcalist’in belirtiğine göre firma şimdiden yatırımcılardan 2 milyon dolar sağlamak için halihazırda görüşme halinde.