Yandex yeni hizmetinin merkezi için İsrail’i seçti

Günümüzde hemen herkesin trafikte kullandığı navigasyon uygulamasının sahibi Rus Yandex, yeni kuracağı Taksi çağırma uygulaması için İsrail’i merkez seçti.

Dünya
4 Eylül 2018 Salı

İlk olarak İsrail’de uygulamaya başlanacak sistemin zamanla global olarak genişletilebilir olması planlanıyor.  Yandex 2017 yılında da  Uber’in Rusya şubesi ile taksi çağırma konusunda  ortak çalışacak bir şirket kurmuştu.

Calcalist yayın kuruluşunun verdiği habere göre, İsrail’de kurulan yeni Yandex şirketi bugünlerde satış ve pazarlama konusunda çalışacak adaylar arıyor. İlanlarda belirtildiğine göre, şirket aynı zamanda  yüksek teknoloji konusunda çalışan İsrail şirketlerini de bünyesine katmaya olumlu bakıyor. Yandex 2014 yılında Tel Aviv kökenli  yeni kurulan ve navigasyon konusunda uygulamalar geliştiren KitLocate firmasını satın almıştı.  Birçok Rus gazetesi de Yandex’in İsrail operasyonlarını genişleteceğini, daha şimdiden internet ortamında İsrail için şoför adaylarını kayıt altına aldığını yazdı.

Aynı anda hem New York Nasdaq hem de Moskova Borsasında hisseleri alıp satılan Yandex, 2017 yılında vergiden önce 504,8 milyon dolar kar açıklamıştı.