Raysa Büyükbahar*
Sebzeler
Yerelması, havuç, karnabahar, biber, mantar, pırasa, lahana
Meyveler
Üzüm, kızılcık, hünnap, armut, nar, kestane
ÇİĞ HAVUÇLU PASTA (DOĞUM GÜNÜ PASTASI)
Porsiyon Adedi: 12 dilim
Malzemeler:
Pasta için:
4 büyük boy havuç, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
200 g badem, çiğ
50 g kızılcık, kurutulmuş
2 çay kaşığı tarçın
50 ml bal, organik
1 çay kaşığı vanilya
1/2 portakalın kabuğu
Sos için:
200 g kaju, çiğ
1 çay kaşığı vanilya
1 limon, suyu ve kabuğu
50 ml hindistancevizi yağı, eritilmiş
3 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı bal, organik
Hazırlanışı:
Tüm pasta malzemelerini robottan geçirin.
Daha sonra, tüm sos malzemelerini robottan geçirin.
Bir spatula yardımıyla pasta malzemesinin yarısını ince ve yuvarlak bir taban oluşturacak şekilde yağlı kâğıdın üzerine dökün, sos karışımının yarısını da bu tabanın üzerine yayın.
İkinci kat için tekrar pasta karışımı ve sos karışımını sırasıyla ekleyin, üzerini kızılcık ve kaju ile süsleyin.
*Klinik ve Sporcu Beslenme Uzmanı [email protected]