Ekim ayı sebze ve meyveleri

Çocuk-Aile
26 Eylül 2018 Çarşamba

Raysa Büyükbahar*

Sebzeler

Yerelması, havuç, karnabahar, biber, mantar, pırasa, lahana

Meyveler

Üzüm, kızılcık, hünnap, armut, nar, kestane

ÇİĞ HAVUÇLU PASTA (DOĞUM GÜNÜ PASTASI)

Porsiyon Adedi: 12 dilim

Malzemeler:

Pasta için:

4 büyük boy havuç, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş

200 g badem, çiğ

50 g kızılcık, kurutulmuş

2 çay kaşığı tarçın

50 ml bal, organik

1 çay kaşığı vanilya

1/2 portakalın kabuğu

Sos için:

200 g kaju, çiğ

1 çay kaşığı vanilya

1 limon, suyu ve kabuğu

50 ml hindistancevizi yağı, eritilmiş

3 çorba kaşığı su

2 çorba kaşığı bal, organik

Hazırlanışı:

Tüm pasta malzemelerini robottan geçirin.

Daha sonra, tüm sos malzemelerini robottan geçirin.

Bir spatula yardımıyla pasta malzemesinin yarısını ince ve yuvarlak bir taban oluşturacak şekilde yağlı kâğıdın üzerine dökün, sos karışımının yarısını da bu tabanın üzerine yayın.

İkinci kat için tekrar pasta karışımı ve sos karışımını sırasıyla ekleyin, üzerini kızılcık ve kaju ile süsleyin.

*Klinik ve Sporcu Beslenme Uzmanı [email protected]