8. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, 19 Şubat-26 Mart arasında müzikseverlerle buluşuyor.
Festival kapsamında altı konser düzenlenecek. Etkinlik, 16 Şubat’ta Yeldeğirmeni Sanat’ta, Almanya’nın ünlü genç topluluklarından Prisma Baroque Ensemble konseriyle başlayacak.
20 Şubat’ta, Saint Esprit Kilisesi, ‘Hollandalı Virtüözlerin Kalbindeki Barok’ ile Musica Amphion ve Pieter - Jan Belder’i; 25 Şubat’ta, Surp Levon Kilisesi, ‘Flütün Sihirli Halleri’ ile Trio Vivo’yu; 28’inde, yine Saint Esprit Kilisesi, ülkemizin yetiştirdiği en değerli sanatçılardan, organist ve klavsenist Leyla Pınar’ı ağırlayacak.
6 Mart’ta, Macaristan’ın tanınmış kontraltosu Judit Rajk ile tenor Laszlo Keringer ve kemancı Tamas Zetenyi’den oluşan Trio Passacaglia’yı, ‘Pal Sokağı Çocukları’nın Anısına’ adlı dinletisiyle Yeldeğirmeni Sanat’ta izleyebileceğiz. Festivalin son konseri 11 Mart’ta Aşkenaz Sinagogunda gerçekleşecek. ‘Baharın Sürprizlerini Siz De Seversiniz Mutlaka’ konseriyle Silva Quartet, sanatseverleri oda müziğinin büyülü dünyasına davet edecek.
TOM ODELL ZORLU PSM’DE!
‘Another Love’ ile listeleri altüst eden Tom Odell, ‘Jubilee Road’ turnesi kapsamında 18 Şubat’ta Zorlu PSM’de! Elton John, Leonard Cohen ve Bob Dylan şarkılarını dinleyerek büyüyen Odell’in duygusal melodilerinin altında bu efsanelerin etkisi olduğu şüphesiz. Lily Allen tarafından keşfedilen sanatçı, ilk stüdyo albümü Long Way Down’ı 2013’te piyasaya sürdü. Bu albüm ile İngiltere listelerini altüst eden genç yetenek; Elton John, Billy Joel ve The Rolling Stones gibi isimlerle turneye çıkarak ününü pekiştirdi.
Pilevneli Mecidiyeköy’de üç sergi bir arada
PİLEVNELİ Project, 12 Şubat - 24 Mart tarihleri arasında PİLEVNELİ Mecidiyeköy’de üç sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergilerden ilki olan ‘KÂĞIT’, 100’ün üzerinde sanatçının kâğıt işlerine odaklanıyor. Sergi, Türkiye çağdaş sanatında, 1960’lardan bugüne uzanan bir çizgide, kâğıt üzerine yapılan işler ve de bizzat materyal olarak kâğıdın kullanıldığı yapıtları bir araya getiriyor.
Kezban Arca Batıbeki’nin ‘Vaad Edilmemiş Topraklar’ isimli kişisel sergisinde sanatçı, mülteci üreten coğrafyalardan ayrılan ya da ayrılmak zorunda bırakılan insanların hikâyelerini, kolajlarında, sıradanlaştırmaktan ve dramatize etmekten uzak, incelikli bir mesafeyle yansıtıyor.
Üçüncü proje, Emre Arolat Mimarlık-PİLEVNELİ Project işbirliği ile düzenlenen ‘Genç Cumhuriyetin Cesur Hamlesi olarak Mecidiyeköy Likör ve Kanyak Fabrikası ve dahası: Kent Hafızası Bağlamında Vıkvıklanmalar…’ başlıklı sergisi. Sergi, 1930’lu yıllardan bugüne kadar devam eden ve son yılları kamuoyunda ilgi uyandıran Likör Fabrikası sürecini merkezine alıyor.