Raysa Büyükbahar Uzunyol
Sonbaharın gözde meyvesi inciri, dalından koparıp yemek için tam zamanı. Oldukça lezzetli olan bu meyveyi tüketmek için birçok neden var;
Kabızlığa çözüm oluyor
Lif içeriği oldukça yüksek olan inciri ara öğünlerinde tüketmek bu sorunu ortadan kaldırmakta büyük yardımcımız oluyor.
Bağışıklığı güçlendiriyor
A, E ve K vitamini açısından zengin olan inciri tüketmek bağışıklığı güçlendirmede ilaç gibi geliyor. Antioksidan içeriğinin daha yüksek olması nedeniyle koyu renkli olanları tercih etmekte fayda var.
Hipertansiyona iyi geliyor
Yüksek potasyum içeriğine sahip olan incir, hipertansiyon hastalarının imdadına yetişiyor.
İNCİRLİ BAR
Malzemeler:
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı file badem
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı Hindistan cevizi
- 1 çay bardağı ay çekirdeği içi (tuzsuz)
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çay kaşığı tarçın
- 8 taze incir
- ¼ su bardağı bal
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Hazırlanışı:
Taze incirlerin kabuklarını incecik soyup mutfak robotunda püre haline getirin. Derin bir kaba aldığınız incir püresine bal ve eritilmiş tereyağı ilave edip karıştırın.
Diğer tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştırın. Orta boy bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hazırladığınız incirli ve yemişli harcı kâğıt üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp ılımasını bekleyin. İnce uzun bar şeklinde dilimleyin.
Dilimleri tekrar fırına verip 15 dakika daha pişirin. Fırından alıp soğuyuncaya kadar bekletip servis yapın.