Hania Rani’nin müzikal kimliğini, bestelerini, müzisyenlikteki gelişimini Varşova ve Berlin doğrudan etkiledi.
Yaylı, piyano ve elektronik aranjmanlar hazırlamaya başladı. İlk solo piyano bestelerini, nisan ayında yayımladığı ‘Esja’ isimli albümünde topladı. Adını, Güneybatı İzlanda’da yer alan bir dağdan alan albüm, Rani’nin o süreçteki düşünce yapısını aktarıyor. Hania Rani konseri 6 Aralık’ta İKSV Salon’da.
Paganını: Klasik müzik ve mizah birarada
Klasik müzik tarihinin en önemli keman virtüözlerinden Paganini’nin yaratıcı eserlerinden ilham alan, izleyicilere eğlenceli ve dinamizmi hiç düşmeyen, çağdaş bir klasik müzik dinletisi sunan Paganini, 9 Aralık akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonunda sahnelenecek. Thomas Potiron, Fernando Clemente, Gueorgui Fournadjiev ve Isaac M. Pulet’den oluşan virtüöz dörtlü, Paganini’nin bestelerinin yanı sıra Mozart, Pachelbel, Chopin, Boccherini, Falla ve Sarasate’nin eserleri ile rock ve folk melodilerin de yer aldığı renkli bir repertuar seslendirecek.
Anna Laudel’de Üç İsim Üç Solo Sergi
Farklı tekniklerle çalışan sanatçılar Hayal İncedoğan, Fırat Neziroğlu ve Halil Vurucuoğlu’nun solo sergileri 26 Kasım tarihinde Anna Laudel Galeri’de açıldı. 19 Ocak 2020’ye kadar ziyaret edilebilecek olan İncedoğan’ın ‘Zamanın Gölgesinde’, Neziroğlu’nun ‘Selfie’ ve Vurucuoğlu’nun ‘SYZYGY’ başlıklı sergileri; botanik biliminden, hayatın akışındaki zıtlıklara ve yaşamı yeniden keşfetmeye kadar uzanan farklı temaları içeriyor.
Tuhaf Hikâyeler
Karaköy’de bulunan Galeri 77, Sayat Uşaklıgil’in ‘Tuhaf Hikâyeler’ isimli kişisel sergisine 28 Kasım - 4 Ocak tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Uşaklıgil, bu serisinde, insanlar ve temsil ettikleri gerçekler arasındaki o tuhaf ve büyülü dünyanın varlığını sinema sanatı üzerinden kurgulayıp kendi alanı resim aracılığıyla bizlere gösteriyor.