Dünyada salgının istatistikleri düşerken, bu durum hükümetleri bir an evvel ekonomileri tekrardan canlandırmak için dükkanları ve iş yerlerini açmaya sevk ediyor.
Bilim insanları ise aşının geliştirilip yaygınlaşması ortaya çıkmadan salgının tam olarak kontrol altında olmayacağını belirtiyor.
Almanya Başbakanı Merkel de salgın ile uzun bir süre yaşamak zorunda kalınacağı uyarısında bulundu. Merkel, “Görünüşe göre korona virüsü şartları altında hayat devam edecek. Salgını bitirme aşamasında değiliz. Virüsle uzun bir süre yaşamak zorundayız” dedi.
Güney Kore’den ABD’ye tüm dünya ülkeleri yavaş yavaş normal hayata dönmek için takvimler planlıyor. Ancak en büyük endişe tedbirlerin gevşemesinden gelecek 2. bir dalga.
İtalya da sokaklar yeniden kalabalık olmaya başladı. ABD’de bazı şehirlerde yasakları protesto eden gösteriler devam ede dursun, New York Şehri’nde üç çocuk virüsün sebep olduğu komplikasyonlardan hayatını kaybetti.
Güney Kore’de yasakların kalkmasının ardından yeniden ortaya çıkan vakalar sonrası, yönetim 2100 bar ve kahveyi kapatmak zorunda kaldı.
En sıkı hijyen protokolleri ile korunan ABD’nin hastalık kontrol merkezi DCC’de iki önemli rütbede yetkili virüs taşıyan bir kişi ile temas sonrası kendilerini gönüllü karantinaya aldı.
Tüm dünyada 4 milyon kişi salgından hasta ve 279 bin kişi hayatını kaybetti. Hükümetler hayatları kurtarmakla ekonomiyi zor duruma sokmak arasında hassas dengeyi korumaya çalışıyor.