Kuru maya, ılık su ve şeker ile açılır.
• İçerisine yağ, yumurta ve limon kabuğu katılır, karıştırılır.
• Homojen hale geldikten sonra vanilya eklenir.
• Bu aşamada un kontrollü şekilde ilave edilmelidir.
• Hamur kıvam alana kadar yoğurulur, yuvarlanır.
• Üzerine un serpilir ve hava almayacak şekilde örtülerek (1 saat) mayalanmaya bırakılır.
• Dinlenen hamur, unlanmış tezgâha alınır. Oklava yardımıyla açılır.
• Bardak veya kalıp kullanılarak kesilir, şekillendirdikten sonra ikinci mayalama gerçekleştirilir. (30 dakika)
• Kızartılmış derin yağ içerisinde renk alana kadar pişirilir.
• Kâğıt havlu üzerine alınarak fazla yağından arındırılır.
• Soğuduktan sonra, içleri istenilen marmelat ile doldurulur.
• Pudra şekeri serpilerek servis edilir. *Bu tariften 30 adet Sufganiyot elde edebilirsiniz.