Polis Likud`daki mikrofon sabotajini araştiriyor

İsrail Başbakanı Ariel Şaron Pazar günü saat 20:20`de, Netanyahu ve Uzi Landau`nun arkasından konuşmaya hazırlanırken, mikrofonun çalışmadığı gözlemlendi. Daha sonra mikrofonun çalışmayışının elektrik sigortası kutusunun ıslanmasından kaynaklandığı anlaşıldı

Röportaj
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ariel Şaron yandaşları ve karşıtları olaydan birbirlerini sorumlu tuttu. On dakikalık beklemenin ardından, partililerin sigorta kutusunu tekrar çalışır hale getirmeye uğraşmalarına rağmen, Şaron konuşmasının ilk satırını okuduktan sonra mikrofon tekrar kesildi.Sonunda tekrar düzeltmeye çalışmanın tehlikeli olabileceğini karar verildi ve başbakanın salonu terk etmesiyle toplantı sona erdi.
Bırakılan bir mesajda, adının "Udi" olduğunu iddia eden eski Guş Katif yerleşimcisi, diğer yerleşimcilerle işbirliği içinde olduğunu belirterek  mikrofon olayında suçu üzerine aldı. Gazze sınırı kurulu eski başkanı Avner Şimoni, Guş Katif yerleşimlerinin bu işin içinde olduğunun doğru olmadığını söyledi.
Mesajda; "Şaron’un konuşmasını engellemek için  mikrofon bağlantısını kesmede   Guş Katif’in birçok yerleşimcisi sorumluluk alıyor, Şaron bizi evlerimizden etti biz de onu mikrofonundan ve hükümetinden ettik" yazıyordu.
Pazar günü gerçekleşen bu olay üzerine ertesi gün polis tarafından soruşturma  başlatıldı. Emniyet Güçleri’nin Yarkon Bölgesi Sorumlusu Ezra Aharon, sabotajı araştırmak üzere özel bir ekibi görevlendirdi.
Pazar günkü Likud Merkez Kurulu toplantısında Şaron destekçileri "Likud’u destekliyorum" yazılı pankartlar çıkarırken, Şaron karşıtları da Gazze yerleşimcilerinin mücadelesini simgeleyen  turuncu renkli pankartlar çıkardılar. Parti üyelerinden biri Guş Katif bayrağını taşıdı.
Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, parti bünyesindeki ikiliğin Likud Partisi’ni yok ettiğini ve hükümetin önünde Likud’un durumunu tehlikeye attığını söyledi.
Ulaşım Bakanı Meir Şitrit, Binyamin Netanyahu’yu hükümeti dağıtmaya çalışmakla suçladı. Meclis üyelerine “Siz de bunu benim kadar iyi biliyorsunuz” dedi.
Pazar günkü bu olaydan sonra, Likud Merkez Kurulu üyeleri pazartesi günü oy vermek için Tel Aviv’e gitti. Şaron oyunu kullandıktan sonra, muhabirlere "Beni duyabiliyor musunuz? Beni duyduğunuza emin misiniz?" sözleri ile Pazar günkü mikrofon olayına gönderme yaptı ve  "Dün size yol göstermek istedim fakat yapamadım. Umarım meclis üyeleri Likud’un ciddi şekilde yara almasını engelleyecek biçimde oy kullanırlar" dedi.
Başbakan’dan sonra Netanyahu oyunu kullandı ve "Likud da olsak Meretz de, bugün Likud Merkez Kurulu üyeleri hareketin yönüne karar verecekler, ben doğru kararın verileceğine inanıyorum" dedi.
Şaron’un, Likud Partisi’ni Netanyahu’ya bırakarak, kendi  partisini kuracağı ileri sürülüyordu. Fakat pazartesi akşamı geç saatte oylamanın sonucu geldi; Şaron’un kazandığı belirlendi. Likud Partisi başkan seçimi tarihinin Netanyahu’nun istediği gibi önceye alınması söz konusu değildi. Bu karar doğrultusunda, parti başkanı seçimi bahar aylarında yapılacak.