Göztepe Kültür Derneği Çocuk Tiyatrosu çalişmalarina ba

Ester YANNİERFotoğraflar: Albert MODİANOTürk Musevi Cemaati`nin geleneksel İftar yemeği 11 Ekim gecesi Neve Şalom Kültür Merkezi`nde gerçekleşti. Üç semavi dinin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen iftar yemeğinde konuşmacılar, güzel bir tesadüf olarak AB görüşmelerinin başlaması, Yahudi yeni yılı Roş Aşana ve

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği  Çocuk Tiyatrosu çalışmaları başladı. Geçtiğimiz yaz başında 47 çocuk ile sahnelenen, çeşitli ülkelerin müzik ve danslarıyla derlenen oyunun ardından bu sene yeni katılımlarla çocuk sayısı 60’ı geçti. Eylül ayı içinde  yapılan açılışın ardından, minik tiyatrocular Hanuka Bayramı için "Aydede Kayboldu" adlı oyunu hazırlamaya başladılar. Müzikli güldürü tarzındaki bu oyun,  bir yandan çocukları  tiyatronun renkli dünyası ile tanıştırırken, diğer  yandan da Hanuka hakkındaki öğretici bilgileri kapsamakta.
"Seçme yok, eleme yok. Çünkü hepiniz birer tiyatrocusunuz." sloganıyla yola çıkan  GKD Çocuk Tiyatrosu yetkilileri, amaçlarının daha çok çocuğa ulaşıp onları da kadrolarına alabilmek olduğunu açıkladılar.