UÖMO öğrencilerinin bayram coşkusu

Ulus Özel Musevi Okulu İlköğretim öğrencileri, her yıl neşe ve coşkuyla hazırladıkları Roş-Aşana -Kipur-Sukot kutlamalarını bu yıl Hahambaşı Rav İsak Haleva ile paylaşmanın heyecanı ve gururunu yaşadılar.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
14 Ekim Cuma günü Amram Oditoryumu’nda yapılan etkinlikte, Ekim ayı içindeki bayramların öğretilerini,  mesajlarını şarkılar söyleyip dans ederek anlatan UÖMO İlköğretim öğrencileri,  arkadaşlarına, öğretmenlerine ve velilerine keyifli dakikalar yaşattılar.
Kutlamaların sonunda Hahambaşı Rav İsak Haleva öğrencilere: "Sizleri böylesine coşkulu birlik ve beraberlik içinde görmek beni çok heyecanlandırdı. Bana yaşattığınız bu umut ve enerji için size candan teşekkür ediyorum" dedikten sonra sözlerine   şöyle devam etti. "Her birimizin bu dünyada bir görevi var, sizin ki okumak öğrenmek, eğlenmek ve öğretilerinizi ailenizle dünyayla paylaşmaktır. Yeni seneye dualarımızla Şofar sesleriyle girerken, Tanrı’nın bize görevlerimizi  yaptığımız sürece güzel günler vereceğini biliyor, hepinizi dualarımla ve sevgiyle  selamlıyorum" dedi.  UÖMO İlköğretim Müdürü Filiz Çağlar ise : "Okulumuzun bu sımsıcak havası her yıl aramıza yeni katılanlarla daha da büyüyor. Bu sıcaklığı birbirimizle paylaştığımız sürece gelenekleri ve kültürü sonsuza dek yaşatacağımıza inanıyorum" diyerek herkesin bayramını kutladı.
Kutlamalar, üçüncü sınıf öğrencisi Eran Karako’nun öğrenciler ve konukların katılımlarıyla seslendirdiği,  dünyaya birlik beraberlik ve barış mesajını veren Başana-Abaa şarkısıyla son buldu.