Karzai: "İsrail ile kurulacak bağlarin ön koşulu Filistin Devleti"

Afganistan Devlet Başkanı Karzai, geçen pazar günü yaptığı açıklamada, ülkesinin İsrail`i tanıması için başlıca şartın Filistin Devleti`nin kurulması olduğunu öne sürdü

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin sözcüsünün geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklamaya göre Karzai, İsrail Hükümeti’ni tanımanın şartı olarak bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması gerektiğini söyledi.
Karzai'nin sözlerini aktaran Karim Rahimi, "İsrail devletiyle, ancak Filistinli kardeşlerimiz için bağımsız ve özgür bir devlet kurulduktan sonra ilişki kurabiliriz" dedi.
İsrailli bazı kaynaklar, Afganistan medyasında daha önce yer alan haberler üzerine, İsrail'in bunu "devletin Müslüman dünyası tarafından tanınması yolunda önemli bir adım" olarak gördüğünü belirtti.
Afgan basınında bu haberler yer alırken, İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom da İsrail ile Arap ve Müslüman ülkeler arasındaki "demir duvar"ı yıkmak için çaba gösteriyor. İsrailli kaynaklara göre "Müslüman ülkeler, İsrail ile bağlantıya geçmek için doğru zaman olduğunun farkındalar. Çünkü barış sürecinde yer almak isteyen herhangi bir devletin yalnızca Filistinlilerle değil İsrail ile de bağlantıda olması gerekir."