Evanjelist Hiristiyanlar`dan Gazze göçmenlerine yardim

Pazartesi günü bildirilen bir habere göre, dünyanın her yerindeki Evanjelist Hıristiyanlar, Gazze Şeridi`ndeki evlerini terk etmek zorunda kalan Yahudilere yaklaşık 40 bin dolarlık bağışta bulundu

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bağış toplayan kurumlardan biri olan Uluslararası Hıristiyan Elçilik sözcüsü David Parsons, gelecek haftalarda yerleşimciler için daha fazla yardım yapılmasını beklediklerini belirtti.
Parsons, geçen ay, geri çekilme planı doğrultusunda Gazze’yi boşaltmak zorunda kalan yaklaşık 9 bin yerleşimciyi kastederek, "Hıristiyanlar arasında, Gazze’yi boşaltan yerleşimcilere karşı büyük bir sempati var" şeklinde konuştu.
Son yıllarda Yahudilerin, İncil’e ilişkin İsrail topraklarına geri dönüp, "Second Coming of Christ"e (İsa’nın ikinci kere dünyaya gelişi) yardımcı olmasını isteyen Evanjelik Hıristiyanlar ile sağcı İsrailliler arasında bir anlaşma vardı. Bu gruplar, Filistinlerin Batı Şeria, Gazze ve doğu Kudüs’te bağımsız bir devlet kurmalarına karşıydılar.
İsrail’i destekleyen bazı Evanjelistler, "Second Coming’i " vahiysel bir savaşın takip edeceğine ve Yahudilerin İsa’yı kabul edeceklerine veya yok olacaklarına inanıyor.
Yahudi yerleşimcilerin lideri Pinchas Wallerstein pazartesi günü Hıristiyan misyonerler dışında, herkesten gelen desteğe açık olduklarını dile getirdi.
Parsons yapılan son bağışları, Gazze yerleşimcilerinin çocuklarına psikolojik yardımda bulunmak ve yeni bölgelerinde oynayabilecekleri oyun alanı inşa etmek için kullanacaklarını belirtti.
Parsons aynı zamanda dünyanın her tarafında bulunan ve Evanjelist kurumları temsil eden Kudüs tabanlı elçiliklerin her yıl yeni göçmenler edinmek adına milyonlarca dolar yardımda bulunduğunu sözlerine ekledi.
Çoğu, Amerika Birleşik Devletleri’nden olan yaklaşık 4 bin kadar Evanjelist Hıristiyan, bu hafta Sukot Bayramı için düzenlenen festivale katılmak için İsrail’i ziyaret edecek.
Haftanın sonlarına doğru ise seyyahlar Gazze yerleşimcileri için Kudüs’te bir ziyafet vererek, Batı Şeria’nın bazı bölgelerini gezecek.