Pakistan`in yarasi büyük

Pakistan`da meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları yerine sağ kalanlara yardım çalışmalarına bıraktı. Deprem felaketine ek olarak hava şartları da Pakistan halkını sarstı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Pakistan’da meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları yerine sağ kalanlara yardım çalışmalarına bıraktı. Zor şartlar altında devam eden çalışmalara bir darbe de her geçen gün kötüleşen hava şartları vuruyor. Hava sıcaklıkları sıfır derecenin altına düşerken salgın hastalık riskinin artma ihtimali yetkilileri korkutuyor. Felaketin ardından 3.3 milyon Pakistanlı evsiz kaldı. Bir milyon aşkın kişiye ise barınma, yemek ve sağlık hizmeti ulaştırılamıyor.

BM bölgenin 300 bin çadıra ihtiyaç duyduğunu belirtirken, şu ana kadar 20 bin çadırın kurulduğunu, 150 bin çadırın yolda olduğunu ve 100bin kadar çadır açığının bulunduğu bildiriliyor.
Resmi makamlar 8 Ekim’de Pakistan’ın kuzey-batı bölgesinde meydana gelen depremde ölenlerinin sayısının 38 bin kişi olarak açıklıyor.
Bölgede yardım amacı ile bulunlardan alınan bilgiler durumun hiç de iyi olmadığını gözler önüne seriyor. Olayların hemen ardından bölgeye ulaşan Türk Kızılay’ı da bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Son olarak bölgeye 150 yatak kapasiteli bir seyyar hastane kuran Kızılay, 35 kişilik sağlık personeliyle depremzedelere hizmet götürüyor.
Tüm cep telefonu kullanıcıları 2868’e mesaj göndererek yardım çalışmalarına katkıda bulunabilir.