Yildirimspor 2. lige doğruŞişli 79-Yildirimspor 80

Avrupa Ligi`nde 8. maçlar geride kalırken, haftanın en değerli oyuncusu Efes Pilsen`in Hırvat oyun kurucusu Marko Popoviç oldu. Efes Pilsen, B Grubu`nda 14 puan ve averajla ikinci sırada yer aldı. Maccabi Elite Polonya deplasmanında 22 sayı farkla ilginç istikrarını lehine bozdu. C Grubu`nda Ülkerspor ise 10 puanla 7. sıraya geriledi.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

T.B.B.L.’de haftanın önemli maçında Yıldırımspor, Şişli deplasmanında 79ᇤ galip geldi. Ligin 2. devresinin ilk maçı çok zorlu bir mücadeleye sahne oldu. Hakemlerin maçtaki kötü yönetimi bir hatayı başka bir hata ile telafi etmek istemeleri bir ara oyunu çığırından çıkartsa da YSK oyuncularının serinkanlılığı maçın olay çıkmadan bitmesini sağladı.
Maça tutuk başlayan YSK savunmasını da oturtamayınca Şişli 7. dakikada skoru 18Nj yaptı. Yıldırımspor Cem ile canlandı ama ilk periyodu Şişli 22ᆧ önde bitirdi. İkinci periyotta Arçil, Orhan ve Emir’in istekli oyunuyla toparlanan Yıldırım 10ǂ’lık bir seri yakaladı ve devreyi 33ᆺ üstün bitirdi. İkinci devrenin hemen başlarında Burak ve Emir’in 4’er faul almaları Yıldırımspor’da gerilimi arttırdı. Ancak Kaptan Arçil’in takımı tekrar toparlaması ve pota altında bulduğu sayılarla kendine gelen YSK son periyoda 50ᇏ’luk skor avantajı ile girdi. Son çeyrek heyecan fırtınası şeklinde geçti.
Bu bölümde 13 sayı 9 ribaunt ve 4 asist ile maça damgasını vuran Junior ile maçın son 4 dakikasına YSK 64ᇝ önde girdi.
Maçın son dakikalarında hakemlerin coach Güven Öner’e teknik fauller çalması ve Junior’u 5 faul ile oyun dışı bırakması skoru bir anda 72ᇝ’e getirdi.
Ancak Cem’in üçlüğü ile Yıldırımspor son dakikaya girildiğinde direncini arttırdı. Şişli taktik faullere başladı. Ama faul atışlarını iyi değerlendiren YSK son 6 saniyeye 77ᇤ önde girdi. Son hücumu iyi değerlendiremeyen Şişli maçı uzatmaya taşıyamayınca Yıldırımspor maçı 79ᇤ kazanarak hem namağlup ünvanını hem de liderliğini sürdürdü.