The New York Times Gazetesinin yayınladığı haberde, arşivleri denetlemek isteyen 11 devletin temsilcilerinden oluşan uluslararası komisyonun çalışmalarının sakıncalı bulunarak ABDnin arşivleri açma talebinin yasal engellerle karşılaştığı bildirildi. Almanya Dışişleri Bakanı sözcüsü konuyla ilgili olarak, 1955de imzalanan ve arşivlerin içerdiği bilgilerin gizli tutulması yönünde maddeler içeren "Bonn Anlaşmaları"nın değiştirilmesi gerektiğini belirtti.
Sözcü Berlinde verdiği demeçte, İkinci Dünya Savaşı sonrasında yakınlarını kaybeden kişilere yardımcı olmak için kurulan arşivin açılabileceğini belirterek, "Engellediğimiz yönündeki suçlamalar asılsızdır. Almanya, arşivlerin açılması yönündeki çalışmalarda işbirliği yapıyor ve destekliyor" dedi.
Almanya Hükümeti tarafından finanse edilen arşiv, Almanya, Amerika, İsrail, Fransa, İngiltere, Yunanistan, Belçika, Hollanda, İtalya, Polonya ve Lüksemburg temsilcilerinden oluşan uluslararası bir komisyon tarafından denetleniyor. Uzunluğu 25 kilometre olan dosyalarda, Nazi soykırımında hayatını kaybeden toplam 17 milyon kurbanın yanı sıra, yapılan tıbbi deneyler ile insanların nelere tabi tutuldukları hakkında bilgiler de bulunuyor.