Efes ikinci, Ülker sonuncu..

Euro League`de 2. tur gruplarında 2. hafta maçları tamamlanırken, temsilcilerimizden Efes Pilsen, G Grubu`nda 3 puan ve averajla ikinci, Ülker de E Grubu`nda 2 puanla son sırada yer aldı..

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Euroleague Top 16'daki temsilcilerimizden Ülkerspor 2. maçında da umduğu sonucu alamadı.. Top 16'da ilk maçını kaybeden turuncu yeşilliler, Maccabi Elite Tel Aviv deplasmanında da 84ᇞ yenildi..
İkinci hafta yapılan 8 maçın 6'sını evsahibi ekipler kazandı. (D) Grubu'nda Yunanistan'ın BC Pire Olympiakos, (E) Grubu'nda İspanya'nın Real Madrid, (F) Grubu'nda Rusya'nın USH CSKA Moskova ve (G) Grubu'nda da Hırvatistan'ın KK VIP Cibona Zagreb takımları, haftayı lider olarak tamamladılar.
Euro League G Grubu'nda evinde Cibona Zagreb'i ağırlayan Efes Pilsen, rakibine 69ᇓ mağlup oldu.. Lacivert-beyazlılar, bu yenilgiyle beraber, rakibiyle bu sezon yaptığı 3 maçta da galibiyete hasret kaldı..
Euro League ''Top 16'' (E) Grubu'nda, deplasmanda İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımına 84ᇞ yenilen Ülkerspor'da, antrenör Ergin Ataman, ''Çok önemli bir fırsatı kaçırdık'' dedi.. Karşılaşmanın 3 periyodunda da istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını belirten Ataman, ''Kazanma şansını da yakalamıştık, ancak son bölümde çok fazla boş atış yaptık ve elimizdeki maçı rakibe bıraktık'' diye konuştu.
Ataman, ''Özellikle İbrahim ve genç oyuncumuz Oğuz, başarılı bir performans sergiledi. Yabancılarımızın da oyuna katkısı vasatın üzerindeydi, ancak bizde hayal kırıklığı yaratan Mirsad'ın oyunu oldu. Mirsad kalitesinde bir oyuncunun maçı 2 ribaundla tamamlaması özellikle pota altında rakibe avantaj sağladı. Şu andan sonra içeride oynayacağımız maçlara bakıyoruz. Grupta deplasmanda kazanan takım olmadığı için şanslar hala eşit gözüküyor. Hiçbir şey bitmiş değil.'' dedi.
Karşılaşmaya pota altında Oğuz'u iyi kullanarak başlayan Ülkerspor, 2. dakikayı 5dž önde geçti. Sakat Gulyas'ın boşluğunu iyi dolduran genç pivota İbrahim, Trepagnier ve Haislip sayılarıyla destek oldu. Evsahibi ekipte Parker ve Baston sayı yükünü çekerken, 5. dakika 13ᆠ Ülkerspor lehine geçildi. Climamio Bologna maçının aksine İsrail'de ilk periyoda takım olarak iyi başlayan turuncu-yeşilliler, İbrahim'in 3 sayılık basketleriyle bu bölümü 28ᆪ önde tamamladı.
İkinci periyotta rakibi özellikle etkili savunmasıyla durduran Ülkerspor, özellikle dış şutlardaki yüksek yüzdeli oyununu sürdürdü ve 13. dakikasını 12 sayı farkla (36ᆬ) geçtiği maçın 15. dakikasını da 14 sayıyla 42ᆰ ileride tamamladı. Arnold ile etkili olan evsahibi ekip karşısında savunmada aksamaya başlayan İstanbul ekibi, Oğuz'un da 4 faule yükselip kenara alınmasıyla farkın kapanmasını engelleyemedi ve devre 49ᇂ Ülkerspor üstünlüğünde sona erdi.
2. yarıda yaklaşık 2,5 dakika sayı üretemeyen Ülkerspor, Maccabi'nin hareketli adam adama savunmasında zorlanan turuncu-yeşilliler, kısır bir yüzdeyle geçtiği bu dönemde 25. dakikayı 54ᇇ önde tamamladı. Haislip'in sayılarıyla bu periyotta rakibin öne geçmesine izin vermeyen Ülkerspor, bu bölümü de 62ᇑ ileride tamamladı.
Son periyota Baston'un basketiyle skorda öne geçerek başlayan Maccabi (63ᇒ), seyircisinin de yoğun baskısıyla hücumda etkili olmaya başladı ve 33. dakikaya girildiğinde Solomon'un basketiyle farkı 5 sayıya çıkardı: 70ᇕ. Son 4 dakikada farkı 10 sayı yapan (77ᇗ) ve peş peşe hücumlardan boş dönen Ülkerspor karşısında rahatlayan Maccabi, sahadan da 84ᇞ'lük galibiyetle ayrıldı.