Gato de pesah(Cevizli kek)Malzeme: 6 yumurta4,5 kahve fincanı şeker4,5 kahve fincanı hamursuz unu1 portakal kabuğu rende1 portakalın suyu1/2 kahve fincanı ayçiçeği yağı1 bardak rendelenmiş ceviz
Yapılışı:
Yumurtalar şekerle mikserde iyice çırpılır. Azar azar hamursuz unu ilave edilir. Rendelenmiş portakal kabuğu ve suyu, ceviz eklenir. Yağlanmış formaya dökülür. Orta hararetli fırında 30 dakika pişirilir. Bir kürdan batırılarak pişip pişmediği anlaşılır.
Pita de pesah
(Hamursuz lahmacunu) İzmir usulü
Malzeme:
1/2 kg. kıyma
2 demet taze soğan
2 demet maydanoz
4 yumurta
8 adet hamursuz
Kavurmak için ayçiçeği yağı
tuz
Yapılışı:
Soğanlar ince doğranıp, hafif kavrulur. Kıyma ilave edilip kavrulduktan sonra ince kıyılmış maydanoz, çırpılmış bir yumurta ve tuz eklenir. Diğer taraftan hamursuzlar iyice ıslatılıp suyu sıkılır ve yarısı tepsiye yerleştirilir, üzerine kıymalı malzeme konur ve diğer yarısı ile örtülür. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür ve orta hararetteki fırında pişirilir.
Kaynak: Sefarad Yemekleri Viki KORONYO - Sima OVADYA