Daha geniş kitlelerin Holokostu anlamaları ve bu konuda bilinçlenmelerini hedefleyen etkinlikte, İsrailin en önemli Holokost müzelerinden olan Kudüs Yad Vaşem ile Lohamei HaGetaottan (Getto Savaşçıları Müzesi) getirilen sergiler sunulacak. Bu sergide 1930- 1945 yıllarında Avrupada gerçekleşen Yahudi Soykırımının tarihi obje ve fotoğraflarla gözler önüne serilecek.
Serginin önemli bir bölümünü de dünyanın bir çok ülkesinde sergilenen Visas For Life oluşturuyor. Visas For Life II. Dünya Savaşı yıllarında görevde bulundukları ülkelerde Yahudileri kurtarmak için büyük çaba gösteren diplomatları tanıtıyor. Bu kişiler Yahudileri kurtarmak uğruna mesleklerini hatta yaşamlarını tehlikeye atmışlardı.
Aralarında Selahattin Ülkümen gibi Türk diplomatların da bulunduğu, bu kişiler Yad Vaşem Müzesi tarafından "Righteous Among the Nations" (Uluslararası Dürüstler) olarak onurlandırıldılar.
27 Nisan gecesi, Holokost yıllarında yaşananları daha iyi anlamak ve hissetmek için bir Holokost kurtulanı olan Ruth Fayon katılımcılarla hikayesini paylaşacak. 1928 yılında Çekoslovakyada dünyaya gelen Fayon, 1930lu yıllarda Yahudilere yasaklar getirilmeye başlandığında ebeveynlerinin Arjantine kaçma girişimleri başarılı olmadı. Fayon, Terezin, Auschwitz ve Bergen -Belsen kamplarında geçen üç acı dolu yılın ardından 1945te İngilizler tarafından kurtarılır.
Gecenin sonunda Yad Vaşem Müzesi Ankor Korosundan altı temsilci, bir dinleti sunacak. Söz konusu sergi, 30 Nisan 5 Mayıs tarihleri arasında, gösterdikleri işbirliği sayesinde, Yeniköydeki Avusturya Kültür Ofisinin sergi salonlarında izlenebilecek.