Holokostu anma günü Miladi takvime göre 19 Nisanda, Yahudi takvimine göre ise Nisan ayının 27. gününe gelir. İsrailde ve bütün dünyada 27 Nisan tarihi geçerlidir. Bu tarih Varşova Gettosundaki büyük ayaklanmanın başlangıç günüdür. Bu günde dünyadaki tüm Yahudileri Holokostta katledilen 6 milyon Yahudinin anısına mumlar yakarlar, dua ederler ve kadiş okurlar.
İsrailde sabah saat 10da tüm ülkede sirenler çalar. Yollarda arabalar durur. Ev ve okullarda işlere ara verilir ve saygı duruşu yapılır. Tüm ülke ölenlerin ruhları için sessizliğe gömülür. Bazı insanlar ellerinde sarı lalelerle dolaşırlar. Bu sarı renk laleler, Holokost döneminde Yahudilere takılan sarı Magen Davidlerle (Davudun 6 köşeli yıldızı) özdeşleştirilir. Lale ise baharın (kurtuluşun) doğuşunu müjdeler.
Bazı topluluklar o günde özellikle farklı şeyler yerler. Bunlar; patates kabukları, sade suya çorba ve kuru ekmektir. Bu yiyecekler kurbanların o dönemde gettolarda ve ölüm kamplarında yedikleri yiyeceklerin aynısıdır. Yok Kipurda okunan Yizkor duası esnasında söylenen "Ani Maamin (inanıyorum) ilahisi okunur. Aşkenaz toplumlarda direnişçilerin söylediği bir Yidiş şarkısı olan "Partizanların şarkısı" söylenir. Bu şarkının sözleri umut duygusunu içermektedir. Tüm cemaatlerde sinagog ve derneklerde mumlar yakılır. Konuşmalar yapılır, Holokost kurbanlarının yazdıkları okunur. Özellikle Elie Wiesel, Viktor Frankl, Anne Frank ve diğer birçok kişinin kaleme aldıkları Holokost Edebiyatından parçalar okunur. Holokost Müzelerinde filmler, tiyatro oyunları oynanır. ABDde, Washingtonda devlet başkanları her yıl Holokost anma törenine katılırlar.
Holokostu anma gününde ölen 6 milyon Yahudiyi simgelemek üzere 6 tane mum yakılır. Ülkemizde de her yıl sinagoglarda törenler düzenlenir.