Sütlaç de sukot(Sütlaç)Malzeme: 1 kg. Süt4 çorba kaşığı şeker3 çorba kaşağı pirinçunu1 paket vanilyaYapılışı: Süt, şeker, pirinç unu ve vanilya karıştırılıp ateşte muhallebi kıvamına getirilir. Bir tepsiye dökülüp orta hararetli fırında üstü hafif kızarana kadar pişilir. Soğuk s
Loap de bimbriyo
(Ayva jölesi)
Malzeme:
2 olgun ayva
4 kahve fincanı ayva suyu
2 kahve fincanı şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Ayvalar ayıklanıp yıkanır, dilimlenir, haşlanır. Kalan sudan 4 kahve fincanı alınıp içine 2 kahve fincanı şeker ve limon ilave edilerek katılaşıncaya kadar kaynatılır. Dibi limonla ıslatılmış kaselere dökülüp soğutulur. Bir tabağa ters çevrilerek servis edilir.
Semola
(İrmik helvası)
Malzeme:
1 bardak şeker
1 bardak süt
4 bardak su
1 limon kabuğu rende
1 bardak irmik
Yapılışı:
Şeker, süt, su limon beraberce kaynatılır. Sonra yavaş yavaş irmik ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılıp kaynatılır. bir formaya dökülüp, soğuduktan sonra üstüne tarçın serpilip servis edilir.