Nazareth Orkestrasi ile bariş şarkilari

Mac Art Gallery 6 Ekim`de, yeni sezonun ilk kişisel sergisinde çağdaş Türk sanatının öncülerinden Bubi ile sanatseverler arasında köprü oluyor.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yahudi, Müslüman ve Hıristiyan müzisyenlerden oluşan Nazareth Orkestrası Pasion Turca ekibinin işbirliğiyle 17 Ekim Salı günü Cemal Reşit Rey’de Ortadoğu’nun efsanevi ismi Ümmü Gülsüm’ün şarkılarını müzikseverlerle paylaşacak. Farklı kültürlerin müzisyenlerini bir araya getirerek Arap müziğinin klasik, geleneksel ve folk türlerinde uzmanlaşmış, özel kompozisyonlarla birçoklarından farklı bir orkestra halini alan Nazareth dünya turnesinin ilk ayağını İstanbul’da gerçekleştiriyor. 1990 yılında kurulan orkestranın kurucusu ve sanat direktörü Eli Grunfeld; yapılan bir söyleşide Ümmü Gülsüm’ün yokluktan gelip sanatçı olarak bir efsaneye dönüşmesinin, orkestranın hayallerini gerçekleştirebileceğine dair bir yol gösterici ve ilham kaynağı olduğunu ifade ediyor. Kuruluş amaçlarının sadece geleneksel Arap müziğini uluslararası platformlarda temsil etmek olduğunu belirten Grunfeld Nazareth Bölgesi’nin doğası gereği farklı dinlerden farklı müzisyenlerin bir araya geldiğini de sözlerine ekliyor.
Orkestra günümüze dek İsrail ve Filistin dahil olmak üzere Kudüs Festivali, Tel-Aviv Barış Festivali, Ud Festivali gibi dünyanın pek çok festivalinde sahne alarak büyük ilgi görmüş.