Schneidertempel Sanat Merkezi`nde karikatür heykelcikleria

Mac Art Gallery 6 Ekim`de, yeni sezonun ilk kişisel sergisinde çağdaş Türk sanatının öncülerinden Bubi ile sanatseverler arasında köprü oluyor.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

40 yıldır karikatür çizen Mete Göktürk, iki buçuk yıldan beri mizah içerikli heykelcikler yapıyor. Aynı zamanda deneyimli bir hukukçu olan sanatçı,üç boyutlu karikatürlerinde ağırlıklı olarak seramik kullanıyor. Katıldığı bazı yarışmalarda birinci olan ve çeşitli ödüller alan Göktürk, bugüne kadar üçü karikatür olmak üzere dört sergi açtı, son sergisinde karikatürlerinin yanı sıra üç boyutlu heykelciklerini de teşhir etti. “Türkiye'de yargı bağımsız değildir" dediği için yargılanan ve beraat eden Mete Göktürk'ün, emekliliğinin ardından yazdığı "Adaleti Gördünüz mü?" isimli bir anı kitabı (Telos, Haziran 2006) ile "Çizgi Dili (1986), Sen İşine Bak(1997)" isimli  iki  karikatür albümü  bulunuyor.
18 Ekim’de Schneidertempel Sanat Merkezi'nde açacağı yeni sergisinde 32 heykelciğini meraklılarıyla buluşturacak. Sanatçı, genellikle eserlerinde insan hakları konusunu işliyor.
Mete Göktürk'ün 40 yıllık karikatür ustalığı, 30 yıllık Cumhuriyet Savcılığı deneyimiyle birleşince, üç boyutlu karikatür heykelcikler dördüncü bir boyut kazanıyor: Ussallık.
Sergi 19 Kasım  tarihine kadar açık kalacak.
Ziyaret gün ve saatleri: Hafta içi :10.30 - 17.00, Pazar:12.00 - 16.00  Telefon:. 0 212 249 01 50   sanat@schneidertempel.com