Dinleyiciler arasında ABD, Vatikan, İspanya, Avusturya, Kanada, Polonya Büyükelçileriyle Litvanya Parlamentosu ve Litvanya Dıºiºleri Bakanlığı temsilcileri de hazır bulundu. Sunuºunu, ayırımcılık, ırkçılık ve yabancı düºmanlığı gibi kavramların artık global dünyada yeri kalmadığını, tüm insanların adı ister Abraham ister Avram ister İbrahim olarak belirtilsin, aynı atanın torunları olduğunu anımsayarak farklılıklarını kenara itip benzerliklerini öne çıkarmalarının ve ahenk içinde yaºamalarının beklendiğini vurgulayarak bitiren Naim Güleryüz Türkiye ve Türk Yahudileri ile ilgili değiºik soruları da cevaplandırdı.
Konferanstan sonra misafirlere, pırasa köftesi, kabak mücveri, irmik helvası gibi Türk Sefarad Mutfağından yemekler ikram edildi. Fotoğraf sergisi ise 19 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Bu vesileyle, 2009 Avrupa Kültür Baºkenti Vilnius ile 2010 Avrupa Kültür Baºkenti İstanbul arasında önümüzdeki 4 yıl süresince uygulanabilecek karºılıklı bir kültür ve sanat programı taslağı hakkında ilgililerle görüºmeler yapan Naim Güleryüz ayrıca Türkiye ile Litvanya arasında siyasi iliºkilerin geçmiºi ve Litvanyada yaºayan Türk kökenli Musevi Karaylar hakkında da incelemeler yaptı.