Ateşkese rağmen Ortadoğu cephesinde saldirilar devam ediyor

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, diplomatik ve ticari ilişkileri konuşmak üzere Çin`e resmi ziyarette bulunuyor. Çin Devlet Başkanı Hu Jintao ve Başbakan Wen Jiabao ile yapılacak toplantıda ağırlıklı olarak ticari ilişkiler konuşulurken, Çin`in BM Güvenlik Konseyi`nde İran`a yaptırım uygulanmasını talep eden kararı onaylaması

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Geçtiğimiz haftalarda İsrail-Filistin arasında yapılan ateşkese rağmen Filistin cephesinde saldırılar devam ediyor. Ateşkesin başlangıcından beri Gazze'den 60 füze atıldı

Pazartesi günü kuzey Gazze'ye atılan ve Şaar Negev Bölge Kurulu'na isabet eden roket saldırısında yaralanan ve hasar gören olmadığı bildirildi.
İslami Cihad'ın silahlı kanadı El Kudüs Tugayları'nın üstlendiği saldırının üzerine İsrail halkından hükümete sert tepkiler geldi. Pazar günü İsrail Başbakanlığı önünde yapılan protesto gösterilerine katılan 18 yaşındaki bir Sderot yerleşimcisi konuyla ilgili olarak, "Hükümetteki bakanların hala uyanmaması ve bize saldırılmasına izin verilmesi bir rezilliktir" yorumunu yaptı.
Adının Yehiel Hajbi olduğu öğrenilen Sderot sakini sözlerine, "Knesset üyeleriyle, bakanların Sderot'u ziyaret etmeyerek, ne kadar acı çektiğimizi ve durumun ne kadar dayanılmaz olduğunu görmemeleri utanç verici. Hükümetin yerleşimcilerin güvenliğini sağlaması ve sorumluluğunu alması gerekiyor. Seçtiğimiz hükümetin bizi korumaması anlaşılmaz bir durum" şeklinde devam etti.
Pazar günü gerçekleştirilen protesto gösterisinde eylemciler ellerinde üzerine kan bulaşmış oyuncak bebekler taşımıştı.