27 Ocak Holokost Kurbanlarını Anma Günü`nde Dışişleri Bakanlığı resmi bir bildiri yayımlarken Bilkent Üniversitesi`nde de film gösterimi etkinliği düzenlendi
İlk olarak 2001 yılında İngilterede ulusal düzeyde etkinlikler ile gerçekleştirilen Holokost Anma Günü, 2005 yılında Birleşmiş Milletlerin de 27 Ocak tarihini anma kararı alması ile uluslararası bir boyut aldı
Holokost Kurbanlarını Anma Günü kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinde etkiinlikler düzenlendi.
İngilterede yüzlerce etkinlik günün anlamını vurgulamak için gerçekleitirilirken her yıl farklı bir şehrin ev sahipliği yapması sağlanıyor. 2007 yılının ev sahibi Newcastle. Etkinlikler ve eğitim programları ise seçilen, Farklı olmanın onuru teması etrafında yoğunlaştırılıyor.
İngilterenin liderliğinde başlayan Holokost Anma Günü, uluslararası çapta da gerçekleştiriliyor. Mayıs 1998de İsveç, İngiltere ve Amerika Hükümetlerinin ortak girişimi ile kurulan Holokost Çalışma Grubu, Uluslararası Holokost eğitimi, anılması ve araştırması ile görevlendirildi. Almanya, İsrail, Polonya, Hollanda, Fransa ve İtalya gibi ülkelerinde de katılımı ile komisyon 25 ülkenin üye olduğu büyük bir girişim haline geldi. 2000 yılında gerçekleştirilen Uluslararası Holokost Eğitim, Anma ve Araştırma Forumuna katılan kırkdört ülke, Holokost Anma gününün temelini oluşturan Stokholm Deklarasyonunu imzaladılar. Ekim 2005te Birlşmiş Milletler 27 Ocak tarihini Uluslararası Holokost Anma Günü olarak ilan etti.
2007 etkinlikleri çerçevesinde Birleşmiş Milletler New York binasında açılan Kurbanlar sergisi, günün anlamını vurgulamayı hedefliyor. İki bölümden oluşan serginin ilk bölümü Romenler ve çingenelere yönelik Holokost ile günümüz Avrupasında ırkçılık üzerine yoğunlaşıyor.
Kurtulanların Sanatında adlı ikinci sergide, Holokosttan sağ kurtulmayı başaran dört kişinin, resim ve heykel eserlerine yer veriliyor.
Birleşmiş Milletler Anmanın Ötesinde temalı etkinlikleri tüm hafta boyunca devam etti.