Ulus Özel Musevi Okullari`ndan haberler

ÖSS başarısı Milliyet Gazetesi 4 Şubat Pazar günü yer verdiği haberde 2006 Öğrenci Seçme Sınavında başarı gösteren özel öğretim kurumlarını açıkladı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Habere göre; 2006 ÖSS Türkiye genelinde, Ulus Özel Musevi Okulları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) hazırladığı "Orta Öğretim Kurumlarına Göre 2006 ÖSS Sonuçları Kitabı"nda Yabancı Dille Öğretim yapan 236 özel okul arasında "SÖZEL 2" de Türkiye 6.sı, “EŞİT AĞIRLIK 2“ de Türkiye 11. si oldu.
UÖML Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi: “Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, bu başarıda büyük payı olan akademik kadromuza ve idarecilerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz” dedi.

Geleneksel 7. Kayak Kampı Uludağ’da gerçekleşti
UÖMO Beden Eğitimi Bölümü’ nün öğrencilere güvenli ve eğlenceli kamp ortamında kayak sporunu öğretmek amacıyla geleneksel hale getirdiği UÖMO Sömestr Kayak Kampı, bu yıl da Bursa Uludağ Kayak Merkezi’nde  gerçekleşti.
Yeni başlayanlar, orta grup ve ileri gurup olmak üzere yapılan kayak çalışmaları daha önceki yıllarda olduğu gibi Kayak Milli Takım Antrenörü Kenan Uzel ve ekibi tarafından UÖMO Beden Eğitimi Bölümü öğretmenlerinin denetiminde yapıldı. Kampta, kayak sporunun yanı sıra buz pateni ,kızak, gece yürüyüşleri yapan UÖMO öğrencileri dolu dolu geçen dört gün boyunca hem eğlendiler hem de birlikte olmanın keyfini yaşadılar.
UÖMO Beden Eğitimi Öğretmeni Yusuf Güngördü kamp sonrası: “28 Ocak ǃ Şubat  tarihleri arasında Beden Eğitimi Bölümü tarafından 23 öğrenci , dört  velinin katılımıyla kayak kampı gerçekleştirildi. Üç kayak öğretmeni eşliğinde ve Beden Eğitimi Öğretmenleri denetiminde her gün dört saatlik  kayak eğitimi yapıldı. Öğrencilerin seviyelerini belirlemek için kayak yarışması düzenlendi, kazananlar madalya ile ödüllendirildi. Öğrencilerimizin keyifli ve eğlenceli bir kamp geçirmeleri için; etüt, buz pateni, gece yürüyüşü, poşetle kayma etkinlikleri düzenledik” dedi.