Hamas sözcüsü: Milli birlik hükümeti İsrail`i tanimayacak

Nelly BarokasHolokost döneminde el konulan malikane2Holokost`tan kaçan Avusturyalı varlıklı bir Yahudi aileye ait 5.2 ile 6.5 milyon Dolar arası değer biçilen malikanenin sahibi artık, Maria Altmann. Viyana`da bulunan mülk Altman`a Avusturyalı bir “iade kuruluşu” tarafından teslim edildi.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                                      10/02/2007

Geçtiğimiz günlerde Filistin'de milli birlik hükümeti kurulmasına yönelik Mekke'de anlaşmaya varan Hamas ve El-Fetih gruplarına karşın, Hamas sözcüsü İsmail Rıdvan, örgütünün asla Siyonist rejimi tanımayacağını söyledi.

Rıdvan konuyla ilgili olarak, Hamas örgütü ile hükümetin ayrı olduğunu belirterek, "Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından imzalanan
anlaşmalara riayet edilmesi konusunda mutabakata varıldı. Ancak bu Siyonist mevcudiyetin yasallığını tanıma manasına gelmez" açıklamasını yaptı. Rıdvan, anlaşmada hükümetin İsrail'i tanımasına yönelik bir talebin olmadığını yineledi.

Buna karşın İsrailli yetkililer Cumartesi günü yaptıkları açıklamada varılan anlaşmanın Ortadoğu Dörtlüsü'nün isteklerini karşılamadığını belirtti. Yetkililer ayrıca anlaşmaya karşı çıkmayacaklarını ve gelişmeleri takip edeceklerini söyledi.