“Küresel Isinma ve Dünyamizin Geleceği” Semineri

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile “Küresel Isınma ve Dünyamızın Geleceği” konulu seminer; TEMA Vakfı Yetkilileri, Robert Kolej, Galatasaray Lisesi, Avusturya Lisesi, Mef Okulları, İstek Acıbadem, ışık Lisesi, Notre Dame De Sion okullarından bir gurup öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
13 Mart‘taki seminerde açılış konuşmasını Lise Öğrenci Birliği Başkanı Cefi Delevi ve Reysi Yasavul yaptı. Delevi konuşmasında Lise Öğrenci Birliği olarak Küresel Isınmaya karşı bilinçlenmek ve  duyarlılık yaratmak amacıyla  okulda TEMA Vakfı’na yararına bir bağış kampanyası başlattıklarını belirtti. Etkinlik günü, okul içinde değişik faaliyetler düzenleyerek elde ettikleri geliri tüm lise öğrencileri adına TEMA yetkililerine teslim eden Delevi ve Yasavul uzun süre alkışlandı. Sahneye davet edilen İstanbul TEMA Vakfı Teşkilatlanma Bölüm Başkanı Temel  Uraz, konuşmasında  öğrencilere katkılarından dolayı öğrencilere içtenlikle teşekkür ederek, onları gösterdikleri duyarlılığı bir plaketle onurlandırdı. Uraz ayrıca Ulus Özel Musevi Okulları eğitmenlerine ve idarecilerine de teşekkür ederek salonda bulunan herkesi Nisan ayı sonunda  UÖMO öğrencileri adına yapılacak ağaç dikimine davet etti.  Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, barkovizyon eşliğinde yaptığı sunumunda  öğrencilere; iklim değişimlerinin nedenleri, uzmanların küresel iklim değişim senaryoları, küresel iklim değişimlerinin oluşturduğu sonuçlar hakkında bilgiler vererek, birey olarak neler yapılabileceğini  ve küresel ısınma sonucunda Türkiye'yi bekleyen afetleri anlattı.
Küresel ısınmayı engellemek adına birey olarak hepimize önemli görevler düştüğünün altını çizen  Kadıoğlu öğrencilere;  “Gelecek sizin elinizde hepiniz küresel ısınma hakkında bilgilenin, ağaç dikmeye devam edin, enerji tasarrufu yapın, az tüketin, geri döndürün, yeniden kullanın ve dünyamıza sahip çıkın” diyerek bu konuda daha fazla duyarlılık göstermelerini istedi. Kadıoğlu, barkovizyon sunumunun ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. UÖMO’nun TEMA Vakfı’nın katkılarıyla hazırlayıp seminerin sonunda katılımcılara hediye ettiği tohumlar  ise güne ayrı bir anlam kattı.