Holokost kurtulanlarinin çocuklari Almanya`ya dava açti

Nelly BAROKASElysée Sarayı`nın yeni First Lady`siNicolas Sarkozy 6 Mayıs Pazar günü oyların % 53`nü alarak Fransa`nın yeni cumhurbaşkanı seçildi. Sarkozy`nin ünlü besteci İsaac Albéniz`in torunu ve eski bir fotomodel olan eşi Cecilia, First Lady rolünü isteksiz de olsa oynayacak

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                                10/05/2007

Holokostun sona ermesinden bu yana 60 yıldan fazla süre geçmesine rağmen, Holokost kurtulanlarının çocukları ebeveynlerinin geçirdikleri travma ertesi semptomlar yüzünden maruz kaldıkları sıkınıtılı çocukluklarından dolayı Alman hükümetine dava açmayı planlıyor. Kurtulanların çocuklarının bazıları şiddete maruz kalırken, bazıları aşırı korumacı veya çocukları için geçekçi olmayan hedefleri olan anne babaların gölgesinde yetişmek zorunda kalmıştı. Holokost kurtulanlarının çocuklarının birçoğu psikolojik tedavi görmek zorunda kalmıştı.

Yedi sene önce kendi ebeveynleri de Holokost kurtulanı olan Gideon Fischer adlı avukat tarafından kurulan Fisher Fonu, holokost kurtulanları ve ikinci nesil olan kurtulanların çocuklarının Holokostla ilgili açtıkları davalara maddi destek oluyor. Alman Hükümetine toplu açılan davada Holokost kurtulanlarının çocukları, holokostun gölgesinde geçirdikleri çocukluk yıllarının maddi ve manevi külfeti için tazminat talep edecek.