Golden Age Dayanişma Günü

Toplumumuzda 60 yaş üstü insanların yaşam kalitelerini arttırmak, hayatlarına renk katmak ve birlikteliklerini sağlamak amacıyla çalışan Golden Age Komisyonu 8 Mayıs Salı günü gerçekleştirdiği günde tüm dernek, kurum ve kuruluşların kadınlar kolu başkan ve üyelerini ağırladıSibel KONFİNO

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İhtiyarlara Yardım Derneği’nin hazırladığı açık büfe kahvaltının ardından ilk sözü alan Golden Age Komisyonu Başkanı Meri Maya Anneler Günü haftasını birlikte kutlamanın mutluluğunu paylaştı. Golden Age Komisyonu’nun amaçlarına değinen Maya, insanlara yardım eli uzatmanın verdiği manevi hazzın önemine değindi: “Biz kurum ve dernek gönüllüleri adeta bir annenin çocuğundan hiçbir karşılık beklemeden, onun bir gülümsemesinden haz alması gibi, görevlerimizi yerine getirirken işimize büyük bir şevkle sarılıyoruz. İnsanlara yardım eli uzatmanın, onları dinlemenin, mutlu etmeye çalışmanın ne anlama geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.” Komisyon üyelerinden Şeli Elmas’ın barkovizyon eşliğinde yaptığı tanıtımın ardından Perla Erbeş “Anneler Günü” ile ilgili duygusal bir konuşma gerçekleştirdi. Lili Değerli’nin katılımcıları keyiflendiren İspanyolca fıkra ve Eti Dayan’ın Golden Age Komisyonu’nun çalışmalarını dile getiren konuşması ile devam eden gün Rozi Hason ve Zelda Habip’in ‘Hoşgörü’ üzerine gerçekleştirdikleri konuşma ile devam etti. Hoşgörünün sınırları, annelerin ve gençlerin hoşgörü farklılıkları, yardımlaşma, sevgi, paylaşım, karşısındakini dinleme, anlama konuları hakkındaki düşüncelerini birbirleriyle paylaşan konuklar dernekler arası hoşgörünün örneklerine de yer verdiler.
Golden Age Komisyonu, yoğun paylaşımların gerçekleştiği dayanışma gününün anısına tüm dernek, kurum ve kuruluşlar adına UÖMO Vakfı’na bağışta bulunarak çocukların eğitimine katkıda bulunduğunu belirten birer belge sundu.