Nadal Roma`da tarih yazdi

Lenny Krayzelburg 28 Eylül 1975`te Yahudi bir ailenin oğlu olarak Odessa, Ukrayna`da dünyaya geldi. Ailesi, 1989 yılında o tarihte adı Sovyetler Birliği olan ülkeden ayrılarak, yeni bir hayat kurmak ve bir şans yakalamak için ABD Los Angeles`e göç ettiSelim ÇİPRUT

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Fernando Gonzalez'i iki sette yenen Rafael Nadal, Masters serisinin Roma ayağını üst üste üç kez kazanan ilk tenisçi oldu

Dünyanın iki numarası Nadal, altı numaralı seri başı Gonzalez'i 6- 2, 6- 2'lik setlerle yenerek Roma'da şampiyon unvanını korudu.
Üst üste 13'üncü toprak kort turnuvasını kazanan, aynı zeminde galibiyet serisini 77'nci maçta da bozmayan Nadal, Roma'da arka arkaya üç kez mutlu sona ulaşan ilk tenisçi olarak tarihe geçti.
Avusturyalı Thomas Muster Roma Masters'ta 1990'dan başlayan yedi yıllık sürede üç kez şampiyon olmuştu.
Daha önce Gonzalez ile oynadığı dört maçtan sadece birini kazanan İspanyol tenisçi, finalin beklediğinden kolay geçtiğini söyledi.
Gonzalez'in normalden fazla hata yaptığını ve bunları değerlendirdiğini belirten Nadal, Şilili rakibini geçtiğimiz yıl yine Roma'da çeyrek finale yenmişti.
 Açılış setini birinci ve beşinci oyunlarda servis kırarak alan Nadal, ikinci setin hemen ilk oyununda servis kırarak maçta kontrolü elinde tuttu. Setin kalan kısmında Nadal iki, Gonzalez bir kez servis kırdı ve zafere son iki yılın Roland Garros şampiyonu ulaştı.