"Rekor transfere az kaldi!"

İtalyan Milan, transfer uzmanı Başkan Yardımcısı Galliani ile 60 milyon Doları aşan bir teklifi Barselona için hazırladı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
22 Mayıs'taki G- 14 Zirvesi’nde taraflar buluşacak ve Milan'ın eski yıldızlarından Barselona Teknik Direktörü Rijkaard'ın da dediği gibi, "Farklı tercihler" için düğmeye basılacak!
Barselona’nın Brezilyalı yıldızı Ronaldinho hiç olmadığı kadar çok Milan'a transfer olmaya yaklaştı. Barcelona Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Ronaldinho konusuyla ilgili kulübe yaptığı açıklamasında, "Farklı tercihler yapın" dedi.
Avrupa ve Dünya'da Yılın Futbolcusu ödülleri bulunan Ronaldinho, Barselona’nın şok bir şekilde Getafeye 4- 0 mağlup olarak Copa del Rey'e veda ettiğinde taraftardan protesto aldı.
Bir kısım taraftarın sesli ve pankartlı bir şekilde "Milan'a git!" protestosuna, son açıklamayla bir dönem Milan'da oynadığı futbolla kendisi de bir Rossoneri efsanesi olan Rijkaard da katıldı ve yönetime, tercihlere bakmanın zamanı geldiği mesajını yolladı.
"Bir takım kaç yıl boyunca zirvede kalır? En fazla üç ya da dört. Bu sürenin ardından takım içinde ve çalıştırıcılar arasında değişiklikler yapmak gerekir" açıklamasını ‘Catalunya Radio’ya yapan Rijkaard, "Bu ekip muhteşem oynadı. Ama bir takım büyük değişiklikler olacak ve bu da çok normal" ifadelerini kullandı.
Nou Camp'ta yaz başından başlayacak bir çok değişiklik artık kesinleşirken, Ronaldinho'nun da ilk ve en büyük değişiklik olması bekleniyor.
Real Madrid'den, Milan'a transfer olduğundan beri milli takımdan takım arkadaşı ve kendisini çok sevdiği çok iyi bilinen Ronaldinho'yu Milan'a çağıran Ronaldo da son açıklamasında, "Artık gelmesinin zamanı" dedi.
Bu arada geride kalan dönemde özellikle Samuel Eto’o'nun açıklamalarıyla, Ronaldinho ile arasındaki problemler su yüzüne çıkarken, Ronaldo transferinin baş mimarı olan Galliani'nin de bir süredir Ronaldinho'nun menajeriyle olan temaslarda sona yaklaştığı ifade edildi.
Ronalddinho'nun menajeri ve ağabeyi olan Roberto de Assis, şu anda İspanya'da bulunuyor ve kısa süre sonrada İtalya-  Milano’ya geçmesi bekleniyor.
İspanyol ve İtalyan medyalarına göre, 22 Mayıs'ta G- 14 Zirvesi’nde Barselonalı yöneticilerle görüşecek olan Adriano Galliani'nin, Barca'ya 60 milyon Dolar’ın biraz üzerinde bir teklif götürmeye hazır olduğu ifade edildi.