“Kültürel Çoğulculuk Bağlaminda Tiyatro” Etkinlikleri

Ulus Özel Musevi Okulları`nda birkaç senedir ara verilen tiyatro etkinliği bu sene Aziz Nesin`in ünlü bir yapıtıyla tekrar hayat buluyor. Akademik eğitimin yanı sıra sanata ve kültüre de büyük önem veren kurum, öğrencilerin sosyal yaşamlarında faal olmalarına ve farkındalıklarını hissetmelerine olanak tanıyor. Vakıf Koordinatörü Ro

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

İstanbul Alternatif Tiyatrolar Platformu- Girişim (İATP- G) tarafından organize edilen İstanbul Amatör Tiyatro Günleri’nin (İATG) bu yılki programında “Kültürel Çoğulculuk Bağlamında Tiyatro” başlığı altında bir dizi etkinlik yer alıyor.
Etkinlik kapsamında  26 Mayıs Cumartesi akşamı  saat 21:15’te Karagözyan Okulu’ndan Yetişenler Derneği Tiyatro Salonu’nda Berberyan Kumpanyası   “Grand Majestik Gazinosu” oyunu ile  sahne alacak.   27 Mayıs Pazar günü ise   saat 14:00’te Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde Yıldırımspor Kulübü Alkışlar Tiyatrosu, “Herşeye Rağmen” adlı oyununu sergileyecek. Günün ilerleyen saatlerinde aynı mekanda saat 18:00’de “Cemaat Tiyatroları ve Modern Tiyatronun İnşasına Katkıları” başlıklı panele Boğos Çalgıcıoğlu, Bercuhi Berberyan, Beki L. Bahar, Korel Özvaron ve Stefo Seyisoğlu konuşmacı olarak katılacaklar.
Etkinlik 28 Mayıs Pazartesi 20:00’de Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu’nda Mardin Belediye Tiyatrosu tarafından sergilenecek olan “Onu Beklerken” adlı oyunla tamamlanacak.
Ayrıntılı bilgi için www.iatp- web.org sitesi ziyaret edilebilir.